FINALE BIPA FASHION.HR-A

Ljetne krpice s domaćim potpisom oduševile publiku

28.06.2016 u 12:00

  • +43

BIPA FASHION.HR Cruise Collection

Izvor: Promo fotografije / Autor: BIPA FASHION.HR

Bionic
Reading

U uzbudljivom finalu BIPA FASHION.HR-a Cruise Collection i ambijentu Galerije Klovićevi dvori na platou Gradec, svoje su cruise kolekcije predstavili BiteMyStyle by Zoran Aragović, Martina Felja, Krie design, Ines Atelier, a večer je zatvorila modna revija Roberta Severa

Drugu večer obilježile su raznolike modne vizije pet dizajnera koji su oduševili svoje poklonike. Ako je suditi po Zoranu Aragoviću, ljetni hit bit će upečatljivi neon u žutoj, zelenoj i rozoj boji. Mornarske prugice ove su sezone dobile prepoznatljiv kolorističan BiteMyStyle potpis, a razigranom kolekcijom dominiraju haljine, od onih uvijek hit maxi dužine s romantičnim volanima do sportske izvedbe haljina s kapuljačom. Kroz cijelu se kolekciju dominantno provlači bijela boja nadopunjena žutom, tirkiznom i rozom, a modeli su izrađeni od pamuka, viskoze te bijelog neoprena kojeg dizajner već nekoliko sezona koristi u svojim kolekcijama. Cruise kolekciju Aragović je upotpunio i s nekoliko modela kupaćih kostima jednodijelnih krojeva ali i dvodijelnih, ukrašenih romantičnim volanima.

Martina Felja predstavila je izrazito romantičnu, ženstvenu kolekciju inspiriranu odmorom. Krojevi su lepršavi i ležerni, a romantičan dojam dizajnerica postiže detaljima poput volana te nezaobilaznim cvjetnim uzorkom. Dizajnerica i u ovoj kolekciji najviše pažnje posvećuje haljinama, od onih dnevnih do glamuroznih večernjih. Boje koje koristi odlično se uklapaju u ljetnu modnu priču: bijela, bež, smaragdno zelena, tirkizna, a materijali su prirodni i prozračni: pamučni popelin, čipka i svila.

Krie design predstavio je elegantnu, sofisticiranu cruise kolekciju za koju je dizajnerica Kristina Burja inspiraciju potražila na francuskoj rivijeri. Stroge linije krojeva ublažavaju strukturalni detalji poput raskošnih volana ili pletenica koje jedizajnerica ukomponirala u cruise kolekciju kao poveznicu s kolekcijom proljeće/ljeto. Osim crne i bijele, kolekcijom dominiraju narančasta, kao i boja limete.


Dizajnerica Ines Janković koja se krije pod brendom Ines Atelier omiljena je među poznatim damama u susjednoj Srbiji, a svojom Bird In Space kolekcijom oduševila je zagrebačku publiku. Osnovna ideja i motivacija je predstaviti modernu ženu koja unatoč novim trendovima, nije izgubila svoju senzualnost i sofisticiranost. Njezina žena je slobodna i poletna što je prikazano korištenjem laganih svilenihtkanina, s printanim motivom krila upotpunjenim detaljima neonskih boja.