NAJVAŽNIJI LJETNI DODATAK

Kako odabrati sunčane naočale prema obliku lica

28.06.2016 u 10:40

  • +4

Sunčane naočale slavnih ljepotica

Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Sunčane naočale u ljetnim mjesecima posebno su potreban modni dodatak koji, osim funkcionalnosti, često pomaže zaokružiti cjelokupan stajling, stoga je bitno pronaći odgovarajući model vodeći se oblikom lica

Srcolik oblik lica

Lice u obliku srca šire je na čelu i uže na području čeljusti. Sunčane naočale sa sličnim omjerom na njemu će djelovati najlaskavije poput kultnih Ray Ban Wayfarer, modela sunčanih naočala s mačjim ili obrubljenim okvirom.

Ovalno lice

Oblik ovalnog lica više ide u dužine nego u širinu, s uravnoteženim značajkama i laganim sužavanjem prema čeljusti. Okrugli i predimenzionirani okviri naočala ovom obliku lica učinit će najveću uslugu. Pri odabiru odgovarajućih sunčanih naočala obratite pažnju na omjer i izbjegavajte okvire koji su premaleni za vaše lice.

Case | Aimless Wandering

Fotografiju objavljuje Jess Winterburn Media (@jesswinterburnmedia)

Okruglo lice

Glavne karakteristike okruglog oblika lica su širi obrazi i nešto suženija područja čela i vilice. Kako biste uravnotežili crte lica, birajte naočale s kutnim okvirima izbjegavajući zaobljenije modele.

Četvrtasto lice

Vilice, jagodice i čelo gotovo su vam jednaki po širini, a crte čeljusti iznimno jake. Ženama četvrtasta lica preporučuju se zaobljene sunčane naočale mekih linija. Modeli kutnih okvira na četvrtastu licu nikako neće izgledati dobro.

Cortei!!! Gostaram???

Fotografiju objavljuje Juliana Paes (@julianapaes)