VJEČNO PITANJE

Što odjenuti za glazbeni festival po prevrtljivom vremenu?

20.06.2016 u 14:58

Festivalska moda

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Unatrag nekoliko godina, modnim kombinacijama na festivalima pridaje se ogromna pozornost. Dolaskom ljetne sezone, ova problematika ponovno postaje aktualnom s glavnim pitanjem 'što odjenuti?'

Ljetnu festivalsku sezonu na domaćem terenu i ove godine otvara INmusic festival smješten na zagrebačkom Jarunu. Česti posjetitelji spomenutog festivala, na svojoj koži već su dobro iskusili kako izgleda uživanje u kišnim nastupima glazbenih zvijezda. Zbog nestabilnih vremenskih neprilika koje vas mogu dočekati na omiljenom glazbenom festivalu, pitanje 'što odjenuti?' prirodno se pojavljuje.

Ključ dobre festivalske kombinacije leži u slojevitom načinu odijevanja. Višak odjeće uvijek možete lako skinuti, staviti u torbu ili ruksak (po mogućnosti od nepromočivog materijala). Vrijeme je nepredvidivo, a nekoliko odgovarajućih komada odjeće u torbi ovdje je da vaše uživanje u festivalu učini što ugodnijim.

Po pitanju odijevanja za festival, stroga modna pravila ne postoje, a neke od osnovnih smjernica su maštovito, otkačeno, neobično, ali i, naravno, praktično odijevanje, stoga ne pomišljajte na nošenje neudobne odjeće i obuće. Platforme, japanke ili štikle nikako nisu dobar izbor, a glavnom festivalskom obućom smatraju se nepropusne gumene čizme koje će se pokazati velikim saveznikom u promjenjivim ljetnim večerima.

Uz čizme, logičnim se pokazuje odabir kabanice ili lagane jakne s kapuljačom stvorenom za kišu. Lošom stvari nikako se neće pokazati potez da svoju torbu opremite rezervnim parom čarapa, majicom (ako pokisnete ili se oznojite) i šiltericom ili ljetnim šeširićem koji će vas štititi od jakog sunca. 

Ako svoju festivalsku modnu igru želite dovesti do savršenstva, nećete pogriješiti odlučite li se za mnoštvo zanimljivih i s outfitom usklađenih modnih dodataka, poput velikih narukvica, glomaznog prstenja, otkačenih sunčanih naočala, naušnica ili ogrlica.

Prije svega, neka vam udobnost bude na prvom mjestu pri slaganju najnovijih festivalskih outfita