KAKAV KIKS

Na udaru: Clinton o nejednakosti pričala u jakni od 81.000 kuna

08.06.2016 u 09:55

  • +3

Hillary Clinton

Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Demokratska kandidatkinja za američku predsjednicu Hillary Clinton prilikom njujorškog govora u travnju progovorila je o temama poput ekonomske nejednakosti, otvaranja novih radnih mjesta i osiguravanja mirovina. Motivacijski govor, međutim, pao je u drugi plan zahvaljujući skupocjenoj Armanijevoj jakni

Hillary Clinton ima plan kako riješiti problem ekonomske nejednakosti u Americi. Ako ju američki glasači izaberu za predsjednicu, između ostalog, obećava dati povišicu radničkim obiteljima, implementirati porezne olakšice i stvarati nova radna mjesta ulaganjima u infrastrukturu. Ova demokratska kandidatkinja, međutim, trenutno se nalazi na udaru javnosti zato što je upravo dio spomenutih problema, a ne njihovo rješenje.

Američke novine The New York Post otkrile su da je Hillary tijekom njujorškog govora, u kojem je iznijela detaljan plan smanjivanja jaza između visine plaća američkih građana, nosila skupocjenu jaknu vrijednu 12.450 dolara ili približno 81.700 kuna.

Sporni crveni kaput od tvida djelo je talijanske modne kuće Giorgio Armani i samo je jedan u nizu upečatljivih odjevnih komada iz ormara demokratske kandidatkinje. Kako saznaju američki mediji, Hillary posljednjih mjeseci intenzivno radi na svom izgledu, a angažirala je Kristinu Schake, konzultanticu koja je ranije savjetovala američku prvu damu Michelle Obamu.

Ono što je mnogim glasačima zasmetalo činjenica je da sporna jakna od tvida košta onoliko koliko iznose gotovo godišnja primanja običnog radnika u Americi. Skupocjena jakna u međuvremenu je s 12 tisuća dolara pala na cijenu od osam tisuća dolara. Ipak, to nije umanjilo kritike upućene Hillary.

Hillary nije prva osoba u američkoj politici koja je stala na žulj građanima zbog skupocjenih modnih odabira. Američka prva dama Michelle Obama obožava miješati pristupačne komade sa skupocjenima, poput Lanvinovih tenisica koje koštaju nešto više od 500 dolara. Sasha i Malia Obama na gala večeri u Bijeloj kući pojavile su se u haljinama vrijednima 20 tisuća dolara dok je republikanska kandidatkinja Sarah Palin 2008. kritizirana zbog makeovera u vrijednosti od 150 tisuća dolara.