IDEALAN MODEL

Ovaj kroj haljine laska svakoj ženi

30.05.2016 u 15:44

Bionic
Reading

Stilistica slavnih Micaela Erlanger otkrila je kako pronaći idealnu haljinu za ljeto te na što treba obratiti pozornost kod kupnje

Stilistica slavnih, među kojima su Lupita Nyong’o, Jennifer Hudson i Hilary Swank, savjetuje u svojoj kolumni za whowhatwear.com da kod kupnje odjeće prvenstveno treba paziti kroj i materijal. Tog pravila posebno se treba držati kod odabira ljetnih haljina, a nećete pogriješiti odaberete li model A-kroja koji laska svakoj liniji.

Nijedna haljina ne laska kao ona A-kroja, a haljine, pa i suknje koje su stisnute u struku i širi se prema dnu u trenu će vam podariti ženstveniji izgled, savjetuje stilistica Erlanger.

To pravilo vrijedi bez obzira na to kakve ste građe, svejedno je jeste li niski ili visoki, dječačke figure ili izraženijih oblina, haljina A-kroja naglasit će najbolje dijelove tijela. Osim toga haljina A-kroja izgleda predivno i na trudnicama, naglašava Erlanger.

Srećom, idealnu haljinu A-kroja uopće nije teško pronaći, a za one dubljeg novčanika Erlinger preporučuje modele Giambattista Vallija, Elizabeth&James, Diane Von Furstenberg, Marca Jacobsa i Oscar de la Rente koji takve haljine imaju u svakoj svojoj kolekciji. No isto tako ovaj se modni klasik bez problema može pronaći i u lancima ulične mode, a kod odabira ipak treba voditi računa o nekoliko stvari.

Za početak pod svaku cijenu izbjegavajte sjajne materijale, poput satena koji se lako gužva i ističe svaku nesavršenost. Umjesto toga birajte prozračne prirodne materijale poput pamuka, lana, šifona i svile vodeći pri tom računa da materijal zadržava svoj oblik i volumen i nakon cjelodnevnog nošenja.