BOTANIČKA RAPSODIJA

Teško ćete odoljeti najvedrijem ljetnom trendu

30.05.2016 u 09:56

  • +27

Neodoljivi egzotični trend

Izvor: Promo fotografije / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Da je cvjetni uzorak neizostavan detalj proljetno ljetnih kolekcija, već je dobro poznata činjenica. U moru cvjetnih dezena na trendovskim komadima odjeće i modnim dodacima, ove sezone posebno se ističu oni s botaničkim predznakom

Riječ je o trendu koji se gotovo svake proljetno-ljetne sezone može ugledati na trendovskim komadima odjeće i modnim dodacima. Ove sezone botanički uzorak posebno je prihvatljiv zahvaljujući modnoj industriji zaluđenoj retro stilom odijevanja u znaku 70-ih. Iako botanička grafika može djelovati kao trend rezerviran isključivo za dugonoge modele na modnim pistama, on to definitivno nije.

Umjesto da trend odjeće botaničkog printa isfurate od glave do pete, pokušajte ga kombinirati s jednobojnim komadima s kojima ćete na jednostavan i praktičan način kreirati dnevnu ili večernju trendi kombinaciju u toplim danima.

U postizanju svakodnevnog izgleda u znaku botaničkog uzorka, mogu vam pomoći trendovske siluete suknji i hlača s navedenim printom koje ćete kombinirati s običnom jednobojnom majicom koja će dodatno naglasiti cvjetno bogatstvo odabranog odjevnog komada.

Isti princip vrijedi i za ostale odjevne komade poput elegantnih košulja, jakni ili haljina kojima vrve police dućana high street brendova.

Uklapanjem botaničkog trenda u kombinacije za tople dane, ključan je način na koji ćete to učiniti. Odjevni komad botaničkog uzorka jak je sam po sebi, stoga je posebno bitno držati se pravila 'manje je više' biranjem jednostavnih i jednobojnih komada koji će na poseban način istaknuti vaš trendovski ulov sezone.