NAJVEĆA RAZOČARANJA

Modne katastrofe obilježile zvjezdani događaj godine

22.12.2016 u 15:19

  • +6

Neuspjeli stylinzi s Met Gala zabave

Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Neke od najpoznatijih zvijezda obilježile su ovogodišnje izdanje Met Gale. Ipak, većina njih nije uspjela modno briljirati na temu mode u doba tehnologije zbog čega su neslavno završile na listi najgore odjevenih

Iako su brojne zvijezde dale sve od sebe kako bi u suradnji s dodijeljenim dizajnerima na crveni tepih ovogodišnje Met Gale iznijeli najbolje moguće kreacije s tehnološkim predznakom, nekolicina njih nije uspjela u svojoj misiji.

Poznata kao zvijezda kojoj nisu strana modna eksperimentiranja, pjevačica Katy Perry i ove se godine našla na listi najgore odjevenih. Nakon modno upitne prošlogodišnje kreacije dizajnera Jeremyja Scotta, pokušala je okušati modnu sreću s modnom kućom Prada.

Ovaj luksuzni talijanski brend u suradnji s pjevačicom kreirao je odvažnu haljinu od tamnoplavog pliša s cvjetnim detaljima i metalnim remenom. Dramatičnost haljine naglašena je velikim kožnim rukavicama i detaljima poput ključeva na ovratniku i torbice koja je visila na struku. Modno pravilo manje je više zaobiđeno je i po pitanju frizure i make-upa u znaku crnog ruža i kamufliranih obrva. Modni eksperiment u režiji Prade i Katy Perry pokazao se neslavnim rješenjem koje su slijedile i neke druge zvijezde.

Pjevačica i glumica Lady Gaga koja u posljednje vrijeme oduševljava elegantnim stilom vratila se na stare staze slave prezentirajući ekstravagantan izgled za koji se pobrinuo Atelier Versace. Ne tako davan modni izričaj prezentirala je pomoću korzeta, jakne od dijelova starih mobitela, mrežastih čarapa i vrtoglavo visokih čizmama. Iako se tehnološka tema provlačila kroz njezinu kreaciju, to nije umanjilo negativan dojam koji je ostavila na crvenom tepihu.

@ladygaga is flawless in Atelier Versace at the 2016 Met Gala. #VersaceCelebrities

Fotografiju objavljuje Versace (@versace_official)

Modna kuća Givenchy pojedine zvjezdane klijentice ove je godine uspjela lansirati na listu najbolje odjevenih, ali pop kraljica Madonna i model Irina Shayk u njezinim su kreacijama neslavno završile na listi najgore odjevenih.

Svoju poziciju na listi osigurale su s čipkastim haljinama od kojih je Madonnina priča za sebe. Crna čipkasta haljina koju je nosila više je otkrivala nego skrivala, čime je uspjela modno šokirati kao što joj je to polazilo za rukom u doba najveće popularnosti.

Promašaj s haljinom crnih tonova priskrbila si je i glumica Zoe Kravitz koja se na ovogodišnjoj Met Gali pojavila u kratkoj haljini modne kuće Valentino s ogromnom mašnom na leđima i maskom koja je prekrivala lice.

Američki dizajner Jeremy Scott, poznat po jedinstvenom shvaćanju i poigravanju s modom, ovaj se put pobrinuo za izgled reperice Nicki Minaj i pjevačice Demi Lovato. Pomaknuta modna estetika i ovaj je put  prošla zapaženo, ali su ove glazbene zvijezde nesretno titulirane kao najgore odjevene te večeri.

Zvijezda serije 'Seks i grad' i ove si je godine dala modnog oduška pojavivši se u bijelom gusarskom odijelu brenda Monse. Osim što je tema ovogodišnje Met Gale ovom kreacijom potpuno promašena, Sarah Jessica Parker još jednom u nizu zavladala je listom najgore odjevenih.

Iako su brojne od spomenutih zvijezda već nekoliko puta završavale na listi najgore odjevenih, modna kuća Louis Vuitton uspjela je na tu listu pozicionirati gotovo sve uzvanice koje su nosile njezine kreacije. Oskarovka Alicia Vikander, pjevačice Grimes Selena Gomez Taylor Swift zvijezde su čiju je nesretnu modnu sudbinu zapečatila ova modna kuća.