MET GALA

Sve haljine s najglamuroznijeg modnog događaja u godini

03.05.2016 u 13:28

  • +71

Met Gala

Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Modna i zvjezdana elita sinoć je okupirala crveni tepih najglamuroznijeg događanja godine – Met Gale. Modni futurizam u svim mogućim oblicima pokazao se glavnim trendom ovogodišnjeg izdanja, što nimalo ne čudi s obzirom na to da je tema Met Gale i najnovije izložbe glasila 'Manus x Machina: Moda u doba tehnologije'

Kao što se moglo očekivati od tehnološke modne teme, naglasak na metalnom sjaju i zalizanim frizurama bio je i više nego vidljiv na crvenom tepihu najglamuroznijeg modnog događanja.

Zvijezde poput modela Alessandre Ambrosio Cindy Crawford ili pak najmlađe članica klana Kardashian, među brojnim uzvanicama, odlučile su se za haljine metalna sjaja. Pjevačica Rita Ora pojavila se u metalik sivoj haljini s perjem, a glumica Kate Hudson ovogodišnju Met Galu obilježila je rekonstruiranom bijelom haljinom.

Velik dio ovogodišnjih kreacija na crvenom tepihu može se opisati kao neka vrsta šika umjetne inteligencije u modnom smislu.

Zvijezda serije 'Homeland' Claire Danes doslovce je svijetlila, što može zahvaliti dizajneru Zacu Posenu koji je napravio bijelu haljinu koja svijetli u mraku. Futuristički modni pristup prihvatila je i domaćica glamuroznog događanja, urednica časopisa Vogue Anna Wintour.

Sama izložba predstavljala je evoluciju mode od izuma šivaćeg stroja pa sve do početka masovne proizvodnje koja je omogućila nastanak i napredak modnih divova ulične mode poput Zare ili H&M-a. Kada govorimo o švedskom modnom divu H&M, dovoljno je reći da su njihove kreacije završile na ovogodišnjoj Met Gali, a priliku da ih nose iskoristile su glumice Hailee Steinfeld i Amber Valletta

Potaknuti napretkom mogućnosti 3D printera, računalnog modeliranja i tehnika laserskog rezanja tkanina, moda i tehnologija bliže su nego ikad prije, što se u doslovnom i u prenesenom značenju prezentiralo na crvenom tepihu Met Gale.