MODNE IGRICE

Evo kako stare traperice pretvoriti u hit model

29.04.2016 u 08:52

  • +4

Traperice

Izvor: Promo fotografije / Autor: Zara/hm/Asos

Bionic
Reading

Stare traperice mogu se iskoristiti na više načina jer ove sezone kao do nikada do sada u trendu su neporubljeni krajevi i zahvaljujući tome su vam doslovno potrebne samo dobre škare da im date novi, moderniji look

Znakovite zakrpe

Nakon što je primjerice Stella McCartney oduševila trapericama koje su posute zvijezdama, neki dizajneri kao što je Marc Jacobs osmislili su nešto jednostavniji dizajn, a zahvaljujući njemu, stare hlače mogu dobiti novo ruho u kućnom izdanju. Radi se o samo nekoliko zakrpa poput vlastitih inicijala na stražnjem dijelu nogavica. Niste li za inicijale, ništa vas ne sprječava da sašijete dva cvijeta ili kakav drugi simbol koji vam se sviđa. Budući da se radi o stražnjoj strani hlača i rezanom, crop kroju, treba vam pomoć. Mjesto za novi detalj treba označiti dok su traperice na vama pa zamolite pomoć ukućana ili prijateljice. I najpametnije je kupiti zakrpe koje se lijepe uz pomoć pegle, osim ako i njih neće same izrezati od starog materijala, ali to već znači da ste vješti pa šivanje sigurno nije nikakav problem.

Neravni rubovi

U svakom lancu ulične mode vidjeli ste barem jedan komad traperica koje nisu porubljene i iz njih vise končići ili imaju nejednako porezane rubove. To je doista lako učiniti, samo je pitanje hoćete li da rezovi budu jako primjetni ili ćete rezati tek toliko da budu nejednaki. Ono što je važni da vaš kroj bude isti na svakoj nogavici pa si dajte vremena i iscrtajte dio koji planirate rezati.

Zavrnute traperice bez rubova

Upravo zahvaljujući rubovima koji nisu klasično porubljeni traperice su postale idealni projekt s kojim se možemo zabavljati kod kuće i dobiti novi par hlača. Zavrnute traperice i po desetak centimetara opet su in, a to ćete jako lako napraviti. Nakon što odrežete klasični porub, zavrnite hlače na duljinu koja vam se sviđa i to je zapravo sve. Nakon što odrežete porub, dajte si malo truda i prstima povucite končiće tako da dobijete taj efekt neporubljenog. Lako je moguće da će se zavrnuti dio spuštati i postati neravnomjeran dok se krećete pa krajeve sa svake strane šava možete malu pričvrstiti koncem ili mini sigurnosnom iglom.

Traperice s rasporkom

Stare traperice koje su takozvanog kroja bootcutodnosno ravne nogavice koje se šire prema dnu, idealne su za rasparati s vanjske strane, i to po uzoru na J Brand, za koji će svoje trapke iz snova dizajnirati i Jessica Alba. Dakle, odredite duljinu s vanjske strane svake nogavice, najbolje oko 20 centimetara. Imate dvije mogućnosti. Jedna je da odrežete cijeli donju rub u iskrzate končiće kao i na prorezu sa svake strane, a druga da donji rub ostavite. Možda je mudro prvo napraviti proreze sa strane pa onda vidjeti sviđa li vam se opcija s donjim rubom ili ćete i to odrezati.