ZAŠTO BAŠ BALAYAGE?

Ova boja kose i dalje je veliki hit, a itekako se isplati

28.04.2016 u 09:53

Bionic
Reading

Pramenovi balayage jedna su od najzahtjevnijih tehnika bojenja kose, a idealan je izbor za sve žene kojima je mrsko, ali i skupo često posjećivanje frizerskih salona. Ako se spremate za osvježenje boje, sada je idealno vrijeme da se odlučite na posjet salonu i balayage kojim ćete izgurati i ljetne mjesece

Pramenovi bayalage idealno su rješenje za sve koji žele postići ležeran mladenački stil kakav odlično pristaje trendseterici Jessici Albi.

Tehnika balayage bila je jako popularna 2015., a iako se otad pojavilo puno varijaciju na tu temu, i dalje ostaje jedan od poželjnijih lookova, posebno kad izgleda prirodno kao da je kosa posvijetlila na suncu.

Balayage je tehnika bojanja kod koje se boja nanosi kistom u slobodnom stilu, a najvažnije je da boja bude postupno vidljiva bez oštrih prijelaza. Stoga se preporučuje pramenove posvijetliti samo za par nijansi, ne više.

Pramenovi pri tjemenu trebaju biti izrazito tanki, a postaju širi kako idu prema krajevima, objašnjava poznata njujorška stilistica frizura Caroline Mitgang koja preporučuje da se koriste nijanse najsličnije prirodnoj boji kose budući da življe boje brže blijede od suptilnijih nijansi.

'Sve što nije jako različito od vaše prirodne boje kose zahtijevat će jako malo brige. Obično se ne mijenja boja kose u korijenu, pa stoga balayage radi u vašu korist jer izrast nikad nije jako vidljiv, savjetuje stilistica.

Ako želite same gotovim bojama izvući balayageto napravite jedino ako ste se prethodno posavjetovali oko nijanse sa svojom frizerkom, pogotovo ako ste plavuša ili crvenokosa.