VJEČNI KOMADI

Pet proljetnih jakni koje treba imati svaka žena

28.04.2016 u 10:32

  • +14

Jakne

Izvor: Promo fotografije / Autor: Zara/Mango/hm

Bionic
Reading

Jakne su jedan od komada koje ženama uopće nije lako kupiti jer osim materijala, boje ili kroja treba misliti i na to da se slažu sa svim krpicama iz ormara. No srećom pa su stilisti pronašli načina da odaberu one u kojima nećemo pogriješiti ovog proljeća

Tvid

Materijal koji je vrlo ugodan, a može se nositi čak i na traperice na fine cipele i bluzu, već je godinama na vrhu ljestvice za jakne koje su uvijek u modi. Jedina je razlika što ove sezone prednjače crop modeli bez kragne, ali imate li već jednu u ormaru, ne zaboravite da se može i prekrojiti.

Sako

Ovaj vječni komad prošao je mnogobrojne transformacije, od ravnog ili strukiranog pa sve do dvorednog kopčanja. A ono što je još bolje da se većina tih stylinga i dalje nosi pa je samo na vama da odaberete što vam se sviđa ili najbolje stoji. Imajte na umu da žene sitnije građe ne bi trebale nositi predimenzionirane krojeve, poput ravnog koji podsjeća na sako za muškarce. Sitnija građa će se izgubiti u tom svom materijalu i puno je bolje odabrati kroj koji pristaje.

Kožna jakna

Također može imati razne forme, a o bojama da ne govorimo, ali u posljednje vrijeme bajkerske su hit. Pitanje na koje vam preostaje odgovoriti jest kako bi se taj model slagao s vašim krpicama u ormaru ili ćete radije izdvojiti novac za klasičan komad, a bajkerski kupiti od povoljnijih materijala nalik koži.

Traper jakna

Žena nema kompletnu garderobu ako nema jednu traper jaknu u ormaru. Nakon crop i uskih krojeva, u modu su se vratili i oni širi i s natpisima na leđima ili rukavima, a to ćete čak možda pronaći spremljeno na tavanu pa niti nema potrebe za novom kupovinom. Predimenzionirane modele možete spariti s cvjetnim uzorcima na haljinama ili suknjama, a klasične fit krojeve na sve što vam padne na pamet.

Statement komad

Dovoljan je samo jedan, neka bude drugačijeg kroja, boje, uzorka i odgovara nekoliko kombinacija koje imate u ormaru. Među vječne komade sigurno spada malo dulji kroj s pojasom jer ćete ga lako nositi kod promjena vremena u proljeće, ali i jesen.