'COACHELLA COUGARS'

Troše ogroman novac samo da bi zablistale na Coachelli

23.04.2016 u 09:40

Bionic
Reading

Kalifornijski glazbeni festival Coachella poznat je kao tradicionalno okupljalište mlađih generacija koje boravak u pustinji provode u bikinijima i usavršavanju vještine fotografiranja sebića, zbog čega glazba pada u drugi plan. Ovogodišnjeg prvog vikenda Coachelle u publici su se mogla vidjeti neka neočekivana lica kao suprotnost standardnoj dobnoj skupini posjetitelja

U neočekivana lica svakako se ubraja ono 50-godišnje Cindy Crawford koja je viđena na festivalu u ultrakratkom traper šorcu i odjevnim komadima inspiriranim stilom boho. Ona je samo jedan od brojnih primjera posjetitelja ovog in festivala koji dokazuju da samo događanje nije rezervirano isključivo za mlađe generacije.

Ustvari, priljev žena zrelijih godina na najpoznatiji glazbeni festival posebno je zaintrigirao The New York Post koji je ovoj demografskoj skupini nadjenuo ime 'Coachella Cougars'. Ovaj dnevni list navodi da sve više žena u ranim ili kasnim 40-ima posjećuju festivale te time odbijaju odreći se tradicije pohođenja festivalskih događanja koju su upražnjavali u mladosti.

S navedenim tvrdnjama, New York Post otišao je korak dalje. U razgovoru sa ženama iz Los Angelesa, New York Post otkrio je da upravo one odlaze u ekstreme pripremajući se za festivalski vikend Coachelle tako što se podvrgavaju plastičnim operacijama ili se iznenadno okreću veganskom načinu prehrane kako bi postigle zacrtano festivalsko savršenstvo.

Jedan je od takvih primjera i 33-godišnja Sarah Mrmelli koja je uoči početka Coachelle utukla 20 tisuća dolara kako bi bila spremna za festival. Od tog iznosa osam tisuća dolara potrošila je na tretmane botoksom, injekcije za popunjavanje usana i osobnog trenera.

Kako objašnjava, pripreme za Coachellu iziskuju puno radno vrijeme naglašavajući kako je glavni cilj priprema postići izgled dostojan završavanja na blogu za par dana provedenih u glazbenoj pustinji.

Sticks and stones #HauteSarah

Fotografiju objavljuje SM (@sarah_mirmelli)

Razlog je tom trendu možda i to što su posljednjih godina festivalski headlineri bendovi koji su plafon popularnosti stekli proteklog desetljeća. Ove godine takav bend bio je Guns N' Roses, zbog čega je kalifornijska pustinja postala meka žena starije dobi.

One nemaju nikakav problem s tim da za festivalsku VIP kartu izdvoje 899 dolara kako bi se odvojile od mlađe populacije koja si često jedino može priuštiti kartu po regularnoj cijeni od 399 dolara. Osim toga, one troše znatno više iznose kako bi izgledale najbolje što mogu.

Njujorški liječnici specijalizirani za plastiku i vraćanje mladosti primijetili su kako se dosta žena u periodu prije odlaska na Coachellu odlučuje za zahvate zatezanja kože i stanjivanja figure.

'Prije dva mjeseca kada je bend Guns N' Roses najavio svoj veliki nastup na Coachelli, žene u 40-ima počele su intenzivno dolaziti u ordinaciju', otkriva njujorški doktor Norman Rowe čiji je glavni fokus operativnim zahvatom ukloniti masne naslage. U razgovoru za New York Post Rowe se prisjetio jedne pacijentice u srednjim 30-ima koja se izjasnila rekavši: 'Želim ponovno nositi ovaj visoko rezani top kao onaj put kad sam ga nosila na koncertu Gunsa 90-ih.'

'Ove žene žele ponovno živjeti svoju mladost', zaključuje njujorški doktor.

Osim podvrgavanja estetskim operacijama, ove žene često koriste i usluge stilista. Brooklynite Annete Cooper jedan je od takvih primjera. Ova 36-godišnjakinja, kako bi izgledala kul na festivalu, angažirala je stilista Brandona Fogela.

'Brandon se i prošle godine pobrinuo za moj izgled. Dobro je upoznat s mojim stilom', kaže Cooper, majka troje djece koja je Coachellu prvi put posjetila prošle godine nakon raskida 15-godišnjeg braka. Ova posjetiteljica Coachelle priznaje kako je glazba u sasvim drugom planu. 'Glavni razlog zašto posjećujemo festival jest zbog ljudi', kaže Cooper nadodavši: 'Na Coachelli je odlično. Upoznali smo onkologe, trgovce nekretninama, bankare… Ostala sam izvan sebe.'

coachella crew @absolutelyx @oramiami @hauteliving #coachella2016

Fotografiju objavljuje Dana Danger Dwyer (@iamdanadanger)

Da žena nikad nije stara za glazbeni festival, potvrđuje i Patricia Field - poznata stilistica koja je slavu stekla zahvaljujući stiliziranju zvijezda serije 'Seks i grad'. Ona je prvi put posjetila Coachellu prošle godine u 73. godini.

Me and @miamoretti ! She is definitely part of my #redhairmafia !!! #thedolls #miamoretti #mac #patriciafield #patscoachellapicks

Fotografiju objavljuje Patricia Field Enterprise ???? (@patricia_field)