A TREBALI BISTE...

Mjesta na koja zaboravljate nanijeti korektor

17.04.2016 u 09:18

Bionic
Reading

Do savršenstva ste usavršili tehniku prekrivanja podočnjaka i nepravilnosti korektorom, no ako su to jedini načini na koji ga koristite, definitivno niste iskoristili njegov puni potencijal. Samo nekoliko spretnih poteza korektorom na mjestima gdje ga inače ne nanosite mogu vam u potpunosti transformirati lice i ponekad eliminirati potrebu za nanošenjem podloge

Vanjski kutovi očiju

Vizažistica Kelsey Dennihan za Allure otkriva jedan malen ali genijalan trik koji ćete postići s korektorom tako što ćete ga nanijeti od vanjskog kuta očiju prema obrvama. 'Krajnji učinak ovog poteza korektorom izgledat će kao instant tretman podizanja očiju zbog čega ćete djelovati naspavano i svježe', otkriva vizažistica.

Područje oko nosa

Manju količinu kremastog korektora nanesite oko nosnica i cijelom dužinom bora smijalica oko usana. Nakon nanošenja korektora na ova specifična područja, lice će vam djelovati uglađeno poput superefekta koji biste dobili korištenjem filtera na Instagramu.

Ovaj savjet jedan je od najkorisnijih i najučinkovitijih po pitanju nanošenja korektora.

Očne vjeđe

U danima kada nemate volje za nanošenje make-upa, budan i svjež izgled postići ćete ako nanesete malo korektora na vjeđe čime ćete prekriti tamne tonove koje vas čine umornima. Kako biste spriječili mastan izgled vjeđa, nakon korektora iskoristite moć prozirnog pudera u prahu.

Jagodične kosti

Ako do sada niste osvijestili činjenicu da kremasti korektor savršeno funkcionira kao svjež osvjetljivač (highlighter), sada je pravo vrijeme da toga postanete svjesni. To će najbolje doći do izražaja u vrućim ljetnim mjesecima kada lice malo potamni od sunca. Tada će uobičajeni korektor koji ste koristili prije faze preplanulosti biti od izrazite pomoći kao izvrstan highlighter tako što ćete ga nanijeti u maloj količini na jagodične kosti.

Prsno područje

Iako vam je pri nanošenju šminke  i kremica u prvom fokusu lice, zašto se ne biste pozabavili područjem vrata i dekolteom. Ova područja jednako su izloženi nastanku mrlja i nepravilnosti koje nakratko može sanirati par poteza korektora. S obzirom na to da u većini slučajeva boja lica nije u potpunosti jednaka boji ostalih dijelova tijela, imajte na umu da tada koristite korektor nijanse koja će vam potpuno odgovarati.