NAGRADNJAČE

Darujemo poklon pakete Nivea Q10 krema

05.04.2016 u 10:52

Bionic
Reading

Ubrzani životni ritam i mnoštvo obaveza ne ostavljaju nam uvijek dovoljno vremena za pripremu kvalitetnog i hranjivog obroka pa često posežemo za nezdravim, ali lako dostupnim opcijama. Nerijetko je riječ o hrani bogatoj ugljikohidratima i zasićenim masnim kiselinama koje jedemo u hodu ne dozvoljavajući tako protok informacije o sitosti do našeg mozga koji je sporiji od našeg objedovanja. Prije no što uopće shvatimo da smo siti, unijeli smo previše hrane u svoj organizam.

Povećanjem kvalitete svoje prehrane utječemo na razinu naše energije, uspješnije obavljamo svakodnevne aktivnosti, ali na takav se korak teško odlučiti jer zahtijeva puno vremena i truda. No, što ako bi osvijestili činjenicu da tom promjenom životnog stila direktno utječemo na svoje zdravlje?

Upravo je termička obrada i industrijski prerađena hrana najveći neprijatelj našeg zdravlja. Konzumiranjem sirove hrana ili raw food-a naše tijelo dovodimo u sklad s prirodom, potpuno zaboravljamo na osjećaj nadutosti, umora i nedostatka energije i doživljavamo svojevrsno buđenje organizma. Hrana koja nije termički obrađena utječe na jačanje imuniteta i otpornosti na bolesti, popravlja raspoloženje, podiže koncentraciju i utječe na mirniji i kvalitetniji san. Promjene koje će ljudima oko vas biti najvidljivije svakako su one na vašoj koži i kosi koja postaje naoko čvršća i sjajnija.

Za sjajniju i čvršću kožu lica bez vidljivih linija i bora zaslužan je koenzim Q10 koji je prirodno prisutan u tijelu. Njegova se količina s godinama smanjuje, ali taj proces možemo odgoditi upravo konzumiranjem sirovih namirnica koje su iznimno bogate ovim važnim koenzimom poput skuše, lososa, srdele, ali i govedine.

Danski su znanstvenici proveli istraživanje kojim su došli do spoznaje da nije dovoljno samo konzumiranje namirnica bogatih Q10-om već je važan i način na koje su te namirnice pripremljene. Naime, termičkom obradom namirnice gube Q10, a u slučaju da se konzumiraju sirove Q10 ostaje netaknut. Do te su spoznaje došli analizirajući količinu ovog koenzima kod Eskima. Stariji pripadnici koji hranu jedu sirovu imali su puno veću razinu Q10-a od onih mlađih koji su prigrlili europski način pripreme hrane i koji svoje namirnice termički obrađuju. Eskimi se uglavnom hrane sirovom ribom i ne konzumiraju povrće i voće, ali to ne znači da ih trebate izbaciti iz svoje prehrane. Dapače, voće i povrće od iznimne je važnosti zbog mnoštva vitamina i vlakana neophodnih za naš organizam. Na svoj meni što češće pokušajte ubaciti proizvode od soje, orašaste plodove, brokuli u neizostavno maslinovo ulje koje pospješuje apsorpciju Q10-a.

Problemu smanjenog koenzima Q10 možete doskočiti nadopunjenjem Q10-a putem kože, korištenjem proizvoda iz NIVEA Q10plus linije koji potpomažu proizvodnju energije u tijelu i imaju snažna antioksidativna svojstva. NIVEA Q10plus dnevna krema protiv bora vraća koži elastičnost i čvrstoću te djeluje na sitne linije i smanjuje bore. NIVEA Q10plus noćna krema protiv bora obnavlja kožu “Q10 efektom” te tijekom noći otklanja znakove dnevnog stresa. Ova intenzivna hidratantna krema djeluje regenerativno na stanice kože dok spavate. Prava zvijezda linije je Q10 Serum Pearls - hidratantni serum koji sadrži dva aktivna sastojka kože: hijaluronsku kiselinu i kreatin koji su sadržani u hidratantnom gelu koji okružuje perlice. Serum je namijenjen svakodnevnoj upotrebi, a za optimalne rezultate može se koristiti ujutro prije NIVEA Q10 plus dnevne kreme i navečer prije noćne, a savršena je podloga i za make-up.

Bez obzira koju kombinaciju Q10 proizvoda odabrali, uz pravilnu njegu i ispravnu prehranu koža će vam biti zahvalna!

Nivea daruje tri čitateljice s poklon paketima u kojima se nalaze Nivea Q10 dnevna i noćna krema, a dobitnice su Suzana Botica(Karin gornji), Đurđica Kovačić(Đurđevac) i Danica Povh ( Lovran) kojima će pokloni stići na kućnu adresu.