MODIFICIRANI NAMJEŠTAJ

Što sve možete učiniti od najjeftinijih komada iz Ikee

02.03.2016 u 06:59

Bionic
Reading

Tko ne voli povoljne i trendi komade namještaja iz Ikee - jeftini su i lako se sastavljaju, a izgledaju odlično. No mogu izgledati puno bolje i posebno, a samim time i osobnije ako si date malo truda i od recimo običnih polica za knjige stvorite odličan šank ili komodu, na kakve sigurno nećete naići u stanu svog prvog susjeda ili prijatelja

Cijena unikatnog namještaja, kao i onog vintage i dizajnerskog, zna biti itekako paprena i rijetki si ga mogu priuštiti. Domove zato opremamo pristupačnim komadima namještaja, nerijetko baš iz Ikee i, ukoliko se zanesemo u šetnji njihovim showroomom, riskiramo to da i naš dom izgleda poput njihovog izložbenog prostora.

No uz malo mašte i dobre volje od najjednostavnijeg, a nerijetko i najpovoljnijeg namještaja iz popularne švedske robne kuće možemo kreirati potpuno drugačiji i unikatan komad.

Tako recimo od popularnih polica za knjige Billy, koje su najprodavaniji komad namještaja u Ikei od njena otvaranja, može se složiti zanimljiv kuhinjski pult koji će poslužiti i kao odlično mjesto za odlaganje brojnih sitnica.


Komoda Rast vjerojatno nije prva koja će vam zapeti za oko u šetnji Ikeom, ali joj cijena od 199 kuna svakako ide u prilog. No uz malo mašte, boje za drvo i zgodnih ručkica i ukrasa pretvara se u pravi statement komad namještaja.


Ako ste u potrazi za chic toaletnim stolićem ili uskim stolićem za predsoblje, polica s dvije ladice Ekby Alex (299 kn), kojoj se dodaju dvije retro drvene noge, idealno je rješenje.


Uz malo uradi sam čarolije najjednostavnije komade namještaja možete pretvoriti u originalne statement komade, a deset najboljih primjera modificiranja popularnog Ikeinog namještaja možete pronaći u ovom zanimljivom videu.