PROLJETNI TREND

Tri boje trapera koje ćete obožavati narednih mjeseci

12.02.2016 u 09:12

  • +8

Trendi traperice u dućanima

Izvor: Promo fotografije / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Traperice u svim svojim verzijama i oblicima neizostavan su dio svačijeg ormara. Stručnjaci za denim otkrivaju koje će se boje ovog vječnog materijala istaknuti u proljetnoj sezoni

Svijetli traper inspiriran 70-ima

Ovaj tip traperica koji je u godinama popularnosti bio mnogo bljeđi nego danas vratio se na velika modna vrata. Da bi postigli patinu traperica nalik onima iz 70-ih godina, stručnjaci za denim ručno izbljeđuju i omekšavaju postojeću boju na mjestima na kojima je traper i inače svijetao, poput područja bedara.

Crno i crnje

Prema mišljenju stručnjaka za denim, svatko bi trebao posjedovati par savršenih crnih traperica. Taman traper je klasik i jedan od najispoliranijih načina nošenja trapki. Izblijedjeli crni traper također je privlačan, a mali prorezi i izlizani dijelovi danas daruju izgled koji ne djeluje neuredno i šlampavo.

'Iznošene' traperice

Suptilnost je riječ proljetne modne sezone kada govorimo o prorezima i rupama na trapericama. Modeli traperica koji izgledaju poput iznošenih polako su počeli 'odrastati'. Više nije bitno ima li ovakav model ogromne proreze i rupe, koje su postale klišej, već se pažnja poklanja suptilnim detaljima poput neurednih rubova hlača. Takvi neuredni i nedovršeni rubovi način su kojim ćete dodati teksturu svom outfitu


Godine 2014. Euromonitor je procijenio vrijednost tržišta traperica na pozamašnih 180 milijardi dolara, a 76 posto tržišta činili su modeli skinny traperica. Ipak, mnogim ženama je njihova kupnja stvar kompromisa, s obzirom na to da se kupljeni par često nalazi između onih u koje su se zaljubile na prvi pogled i onih koje im zapravo pristaju. Posljednji modni konsenzus otkriva da je modelu skinny traperica napokon odzvonilo.

Danas kao najmodernije traperice slove modeli klasičnog, krutog stila, primjerice modeli od čistog pamuka i bez rastezanja. Ideja o modelu traperica bez rastezljivih materijala poput likre ili elastina mnogim ženama se može učiniti lošom jer im rastezljivi materijal omogućuje uspješno navlačenje preko bedara i, na koncu, zakopčavanje. Ipak, nategnuti izgled traperica, koji je najvidljiviji u skinny modelima, često ne djeluje nimalo laskavo.

Imajući u vidu popularne boje traperica, uvijek birajte one modele koji vam najbolje pristaju, nevezano za kolajuće modne trendove.