GUCCI PONOVNO VLADA

Modni brend koji je ovoga proljeća apsolutni hit

09.02.2016 u 07:01

  • +5

Slavne dame u Gucci kreacijama

Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Nakon što su modnu kuću Gucci posljednjih godina iz igre izbacili neki drugi brendovi talijanski modni div ponovno se vratio na stare staze slave. Zahvaljujući novom kreativnom direktoru, Gucci je opet postao jedno od najrelevantnijih imena u modnoj industriji

Dizajner Alessandro Michele, koji je debitirao kao kreativni direktor Guccija 2015., u kratkom roku uvjerljivo je oživio ovaj talijanski modni brend. Prije dolaska na mjesto kreativnog direktora Guccija Michele je 12 godina pekao zanat kao kreator modnih dodataka ovog brenda.

Miljenik vlasnika kuće François-Henrija Pinaulta, Michele je u nekoliko sezona uspio postići nemoguće preokrenuvši estetiku brenda za 360 stupnjeva nakon odstupanja Fride Giannini s čela kreativne direktorice. Tijekom njezinog razdoblja Gucci je bilježio značajan pad prodaje, a Micheleu je uspjelo vratiti ga na stare staze slave.

Od predstavljanja muške kolekcije za jesen-zimu 2015. Michele je u upravljačkoj ulozi predstavio spoj romantike i ekscentričnog maksimalizma sa živim i svježim bojama te razigranim retro uzorcima. Samouvjerene beretke, štreberske naočale, nabrane suknje, svilenkaste bluze s mašnama vezanim na vratu, samo su neki od odjevnih predmeta koji su stekli kultni status.

Micheleova kreativnost posebno je došla do izražaja u ženskoj kolekciji za nadolazeću sezonu, a modni urednici bili su toliko entuzijastični da je to rezultirao rijetko viđenom pojavom na naslovnicama utjecajnih modnih magazina: haljina nalik ružičastom cupcakeu s valovitim ombre slojevima, crtanom mašnom na struku, rubovima V-izreza i jastučićima na ramenima u kratkom roku pojavila se na nekolicini naslovnica svjetskih modnih magazina. Ipak, spomenuta haljina nije jedina s Guccijevim potpisom koja se našla na magazinskim koricama.

Pick up your copy of our February issue—featuring @5thwavemovie star @chloegmoretz—on newsstands now! ????????

A video posted by Marie Claire (@marieclairemag) on


Krpice u maniri geek chic izgleda, osim modnih urednika, osvojile su brojne svjetske zvijezde. Ipak, prava pomutnja nastala je prije nekoliko dana, kada je Beyonce nenadano objavila video za singl 'Formation' u kojem nosi krpice s Guccijevim potpisom, a slično je učinila i Lady Gaga, ove godine zadužena za izvođenje himne na velikom otvaranju Super Bowla. Za pjevanje američke himne pred milijunskim auditorijem Lady Gaga je odjenula šljokičasto crveno odijelo i visoke platformke inspirirane američkom zastavom.


Zaigrana Micheleova kolekcija, koja je osvojila spojem komercijalnog i artističkog pristupa modi, dovoljno govori sama za sebe i o naumima modne kuće Gucci u ozbiljnom približavanju velikim suparnicima u industriji.