SPREMNI ZA ZIMU?

Kako učinkovito pročistiti tijelo

06.11.2009 u 07:57

Bionic
Reading

Prije najžešće zime tijelo valja osloboditi od štetnih utjecaja najprije ljetnog sunca, krema, soli i ludih cjelonoćnih tuluma, a zatim i vjetra i tmurnog jesenskog raspoloženja. Posljednji je trenutak da krenete na temeljitu detoksikaciju tijela

Nedostatak vremena kad stisnu jesenske obaveze, slojevita odjeća iza koje se skrivamo i stanjen novčanik razlozi su zbog kojih nakon ljeta odgađamo posjet salonu ljepote.

No pore začepljene zbog teških krema za sunčanje, isušena koža, neujednačena boja tena s često vrlo vidljivim mrljama i vidljivije naborana koža neće nestati same po sebi. Valja im stoga posvetiti posebnu pozornost bilo kod kuće, bilo u nekom od salona ljepote.

O najučinkovitijem kompletnom tretmanu tijela koji će kožu pripremiti za zimske radosti te pridonijeti opuštanju i time pomoći da zablistate iznutra, za tportal.hr je govorila Marina Gjopar, vlasnica zagrebačkog kozmetičkog salona Runolist. Riječ je o tzv. detox tretmanu tijela s masažom.

'Detox tretman tijela idealan je za jesensko osvježenje kože tijela. Izvodi se tako da legnete na već lagano zagrijanu termo deku. Najprije ćemo vam napraviti piling tijela morskom solju pomiješanom s mješavinom eteričnih ulja te zamotati u foliju i termodeku na 30 do 40 minuta. Za to vrijeme pripremamo vam čaj od koprive', odala je slatke tajne detoksikacijskog tretmana Gjopar.

'Čaj od koprive odličan je za trenutačne potrebe tijela, a preporučamo ga i upotrebu kod kuće zbog svog iznimnog djelovanja i sastava. Kopriva, naime, sadrži obilje kalija i željeza, pročišćava krv, pospješuje probavu i mokrenje te tako izbacuje otrove iz tijela', naglasila je.

Nakon znojenja klijent se otušira, kako bi se isprali svi ostaci mrtvih stanica i nečistoća kože, te slijedi opuštajuća masaža tijela.

'Opuštajuća je masaža izvrsna i u borbi protiv celulita, a kako biste sljedeće ljeto dočekali bezbrižni, bit će idealno spojite li ugodno s korisnim te si opuštajuću i ujedno anticelulitnu masažu priuštite barem svaka dva tjedna', savjetuje Marina Gjopar.

Osim što pomaže protiv napetosti i masnih nakupina, takva je masaža odlična za poticanje cirkulacije, a ženama olakšava i da izdrže dane u visokim petama te cjelodnevno stajanje odnosno sjedenje na poslu.