NEKI NOVI TRENDOVI

Odrasli se pomamili za dječjom kozmetikom

29.10.2009 u 10:36

Bionic
Reading

Miris malina, jagoda ili marelica u šamponima, jednostavna uporaba vlažnih maramica, laka razmazivost finih ulja, primamljiva ambalaža, sve je to odrasle polako odvuklo u dječji svijet, objavili su proizvođači kozmetike za najmlađe

Za većinu žena sve počinje kada shvate da je jedini šampon u kupaonicionaj njihove djece. Za druge, to je mala posudba iz skupog dječjeg darau kojem su bili mirisni sapunčići i puderi. Koji god razlog bio tojodrasloj pomami za dječjim proizvodima za njegu i ljepotu, proizvođačisu objavili da sve više odraslih uživa u njihovim veselim bočicama.

Blagi dječji proizvodi pogodni su za nježnu, zdravu kožu kojoj ne trebaju dodatni tretmani

Jedan od razloga je, bez sumnje, i to što su dječji proizvodi postalineodoljivo elegantni i sofisticirani. Nekada smo, desetljećima zapravo,imali kremu Becutan i šampon i puder Johnson's Baby, a sada su sepojavili toliki fensi proizvodi, spomenimo samo kod nas sve popularnijuMustelu, a tu su i Bulgari, Burt's Bees te dječje linije Avene, Vichyitd.

Neki dječji proizvodi imaju štošta za ponuditi odraslima, ali postoje istvari koje ne mogu. Krenimo redom i pogledajmo kako na najbolji načiniskoristiti njihove prednosti.

ŠAMPONI

Mnogi su dječji šamponi zapravo 2 u 1, tj. kombinacija su šampona zakosu i za tijelo. Baš idealno da se ubaci u torbu za odlazak u teretanuili da se ponese na put. Žene koje učestalo peru kosu vole njihovublagost, ali i uživaju u slatkim, voćnim mirisima koje sadrže.

Što trebate znati: 'Dječji šampon je vjerojatno najbolji zaljude koji imaju normalnu kosu i kožu glave', kaže dermatologinja MaryP. Lupo, sa SveučilištaTulane u New Orleansu. 'Ipak, trebate li posebantretman, primjerice za kovrče, protiv svrbeži ili peruti ili pak neštoza jačanje kose, to vam dječji šampon ne može pružiti.'

LOSIONI I ULJA

Dječja ulja odlično vlaže kožu, uklanjaju make-up, pogodna su za masažu, čak su i dobro sjajilo za usne.

'Odlično prodajemo svoje ulje od marelice Baby Bee, odrasli ga upravoobožavaju. Odlično je za poslije kupanja', rekao je glasnogovorniktvrke Burt's Bees Lori MacGregor.

Što trebate znati: Dječji proizvodi mogu odlično navlažiti kožu,no ne nude nikakav sastojak koji bi mogao pomoći protiv starenja ilipak pri odstranjivanju mrtvih stanica. Žene ih osobito ne bi smjelekoristiti umjesto dnevne kreme.

BALZAMI I KREME ZA GUZU

Ove teške kreme su odlične u borbi protiv raspucalih usana, suhih ruku, otvrdnule kože na petama.

Što trebate znati: Iznimno ispucala koža s poremećajima poput ekcema ili psorijaze zahtijeva jače proizvode, pa čak i medicinske tretmane.

Dječji losioni ili ulja ne bi smjeli zamijeniti dobru dnevnu kremu

VLAŽNE MARAMICE

Instant čišćenje lica i odstranjivanje šminke, bez iritacija. Ima li išta jednostavnije?

Što trebate znati: Izbjegavajte korištenje na iznimno osjetljivom području oko očiju.

KREME ZA SUNCE

Dječje kreme za sunce osobito su popularne među odraslima. Imaju visokzaštitni faktor, a nježne su za kožu. Neki odrasli čak vole otkačenoobojene kreme za sunce koje blijede nakon što se nanesu. One su odličnekako bi se izbjeglo da neki dio tijela ostane nezaštićen.

Što trebate znati: Uvjerite se najprije da kreme kojekoristite štite protiv UVA i UVB zraka. Kreme na kojima piše samo SPFzaštita odnose se samo na UVB zrake.

'Što ste stariji, UVA zaštita je važnija. To je ono što vas štitiprotiv bora', kaže dr. Lupo. Dječji proizvodi s etiketom SPF 15 ili 25možda još uvijek ne sadrže UVA zaštitu. Pažljivo pročitajte sastojke,samo tri štite od UVA zraka: Parsol 1789, titanij-dioksid i cink-oksid.