PRKOS HLADNIH DANA

Na zimskim torbama obvezni su lanci

07.12.2009 u 10:00

Bionic
Reading

S novim godišnjim dobom valja nam prošetati i nove torbice. One su ove zime nešto manje nego lani i nose se u ruci poput aktovki, no na njima ostaju lanci, resice, a naročito zakovice

Zakovice su neizostavan detalj na ovosezonskim (obvezno kožnim!) torbicama gotovo svih velikih modnih dizajnerskih imena. I to ne zakovica, dvije, red, već torbice ponekad izgledaju poput opasne hodajuće municije. Rock šik time je dobio pravi hommage.

Jednako kao na torbama za dan, zakovice su neizostavni dio manjih, čak možemo reći i elegantnih večernjih torbica. Samo budite oprezni pri kupnji jer se u dućanima prodaju i torbice s plastičnim zakovicama, no na njih ne pomišljajte ni u snu jer izgledaju jeftino. Budite prava rokerica s pravim metalnim dodacima.

Torbe su ove godine nešto manjih dimenzija nego prethodnih sezona, što znači da će žena sa sobom nositi samo najnužnije.

Žene niska rasta, koje su s ogromnim torbama prošlih sezona djelovale kao modno promašeni slučajevi, moći će vratiti dostojanstvo. Jednako tako, leđa i ramena pripadnica ljepšeg spola malo će se odmoriti, jer više ne moraju nositi pola kuhinje sa sobom.


Missoni, Miu Miu, Stella McCartney, Marc Jacobs, Balenciaga, Dolce&Gabbana

Srednje velike torbe kakve se nose nipošto nisu manje atraktivne od ogromnih, jer ih detalji čine više nego dojmljivima.

Kad spominjemo životinjski print na ovosezonskim modnim dodacima, ne morate se odmah zgroziti i pomisliti na tigrastu torbicu. Dizajneri su se potrudili mutirati leoparda, evoluirati zmiju i unakaziti zebru, bilo uzorkom bilo bojom, što torbice sa životinjskim uzorkom baca u novu, zanimljiviju dimenziju.

I upamtite, jedan outfit podnosi najviše jedan životinjski print. Kao i u životinjskom svijetu, dvije životinje zajedno uvijek slute na katastrofu.

Ako se ove jeseni i zime zaželite boje, kad su u pitanju torbice, to mora biti crvena. Žarkocrvena, poput ruža za usne. Odišu takvom strašću i snagom da im je teško odoljeti, osobito jer uz njih zaboravljamo recesiju.

Možda u prvi mah pomišljate da je crvenu torbicu teško uklopiti u outfit, no ona se zapravo vrlo jednostavno nosi s većinom boja. Ipak, ove sezone ponajviše se sugerira uz tamnoplavu i maslinastozelenu odjevnu kombinaciju.

Ukoliko je kričavo crvena torba za vas presmion modni detalj, odlučite se za manju torbicu u toj boji, ili možda crnu ili bijelu s crvenim detaljima. Tako nećete morati brinuti da vas svi znaju po upadljivo crvenom modnom dodatku.

Na torbicama su se i dalje zadržale resice, makar samo u obliku privjeska, a često daju život i rubovima torbi.

Uz zakovice često idu i zip zatvarači, ne samo zbog funkcije, već kao detalj. One romantičnije torbice krasi poneka svilena trakica koja se prema želji može vezati u mašnicu.


Bottega Veneta, Fendi, Givenchy, Louis Vuitton, Valentino, Michael Kors