KRPICE KOJE DOLAZE

Nova H&M-ova kolekcija pun je pogodak

09.12.2015 u 10:31

  • +16

Predstavljena H&M Studio SS16 kolekcija

Izvor: Promo fotografije / Autor: John Pavlish

Bionic
Reading

Popularni švedski modni lanac predstavio je u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar novu H&M Studio kolekciju za proljeće/ljeto 2016., a ona savršeno objedinjuje boemski stil, ženstvene komade i sportsku funkcionalnost s naglaskom na prirodnim materijalima

Ova vesela i praktična kolekcija bit će dostupna u odabranim trgovinama širom svijeta, kao i online na hm.com od 25. veljače 2016.

'H&M Studio proljeće/ljeto 2016 je avantura sa stilom. Naša djevojka uvijek istražuje, bilo da je na ulicama grada, bilo na putovanju svog života. Ona kombinira funkcionalnost i ženstvenost, sportsku odjeću i svečane artikle i, što god da nosi, uvijek izgleda zanosno', kaže Pernilla Wohlfahrt, H&M-ova voditeljica dizajna.

Kolekcija je inspirirana putovanjima, a korišteni su uglavnom prirodni materijali poput svile, pamuka, pamučnog platna, kože, ali i neki potpuno funkcionalni tehnički materijali. Za velik broj artikala, uključujući košulje, majice s vezicama, boemske široke bluze i planinarske kratke hlače, korišten je 100 posto organski pamuk dok su svileni šalovi izrađeni od tencela®. U kolekciji prevladavaju osnovne, suncem izblijedjele nijanse žute, crvene i zelene, kao i prljavobijela, boja ljuske jajeta i neutralna boja čaja.

Riječ je o kombinaciji sportske odjeće i ženstvenih artikala poput svilenih haljina kratkih rukava jarkih boja ili pak kratkih haljina na volančiće koje se vežu vrpcom. Artikli su moderni, ali jednostavni, a posebno se ističu glamurozne haljine na prugice s bretelicama, majice koje se vežu oko vrata i duge suknje ili kaftani optički prirodnog printa s velikim vezicama. Garderoba je toliko jednostavna da se sve može pakirati u ruksak, od majicakoje se vežu oko vrata, kratkih hlača na preklop, tajica,lepršavih haljina do majica s kapuljačom.

Ključni komadi kolekcije su poslovni sako na prugice, haljina optički prirodnog printa, traperice sa zakrpama, haljina na bretelice, košulja s vezicama sa strane, ljetni žakard džemper, prljavobijele kožne hlače, funkcionalne sportske tajice i kaftan s velikim vezicama, dok se od modnih dodataka ističu ruksak s vezicama, ogrtač, svileni šal prirodnog printa, sportske sandale i pletene sandale na punu petu.