MATIJA VUICA:

'Severinina je vjenčanica vrh moje karijere'

26.11.2015 u 08:39

Bionic
Reading

Matiji Vuici ovih je dana telefon zvonio češće nego inače budući da je zaslužna za spektakularnu Severininu vjenčanicu. Naša uspješna dizajnerica očito je pronašla dobitnu formulu u svome poslu jer mnoge naše slavne Hrvatice biraju njene haljine čak i kada se predstavljaju izvan granica Lijepe Naše, a mogle bi odjenuti strana razvikana imena

Zanimanje oko svadbenog slavlja godine, na kojem je Severina postala gospođa Kojić ne jenjava, a njezina vjenčanica glavni je predmet rasprave. Matija Vuica za kraljicu estrade napravila je haljinu njezinih snova, a nama opisala kako su tekle pripreme. Otkrila nam je kako se jako razveselila što će Severini raditi vjenčanicu jer se jako dugo poznaju i ona je uvijek posebna priča. Budući da je izrada vjenčanice velik dan za svaku mladenku, to je i odgovorna zadaća. Matijinu haljinu za Severinino vjenčanje odabrala je i njena kuma, Andrea Čermak.

Odluka o izgledu vjenčanice dva mjeseca prije vjenčanja

'Severina, ja i njezin stilist Petar Trbović našli smo se rujnu i došli do ideje raskošne krinoline, pomalo čak i konzervativne jer su nju svi navikli vidjeti u uskoj, seksi i pripijenoj odjeći. To smo željeli izbjeći, a vjenčanica je trebala izgledati bajkovito u viktorijansko-kraljevskom stilu', rekla nam je omiljena dizajnerica prelijepih haljina mnogih naših poznatih Hrvatica među kojima su uz Severinu i Zrinka Cvitešić, Nina Badrić, Nives Ivanković i Vanna. Iako nisu puno razgovarali o materijalu, na kraju se Matija odlučila za čipku u boji bjelokosti. Nakon 400 sati rada, 40 metara svile, 15 metara čipke te materijala za veo, Severina je imala svoju vjenčanicu iz snova.

Matija nam pak kaže kako je izradu druge dvije haljine doživjela kao osobni zadatak jer je smatrala da će Severini biti teško u raskošnoj haljini cijelu noć pa su joj one bile iznenađenje.

'Ta druga haljina kroja princeze, koji Severina inače jako voli, oduševila ju je jer je rađena na slojevit način, od 3D čipke i ona je uzviknula da je baš kao inje', priča nam Matija kako su tekle pripreme za veliki dan naše kraljice estrade.

Baš kao i s vjenčanicom, tako je i za haljine inspiraciju cijenjena dizajnerica pronašla u samoj Severini jer se poznaju godinama. Objasnila nam je Matija kako im je Viber glavno sredstvo komunikacije s obzirom na Severinin krcat raspored pa raznim sličicama i idejama na kraju dođu do finalnog rezultata.


Moli se taksist da vrati Severinine korzete

Često Severina ni ne vidi što joj je Matija pripremila već joj tek objasni za što joj je potrebna haljina ili kostim budući da ima puno povjerenje u nju da će sve ispasti kako treba. U takvim situacijama obično pošiljke šalju taksijem, a jednom prilikom Matijina pošiljka nikada nije stigla do Severine.

'Nismo se sjetili zapisati broj taksija, ali taksist na pošiljci ima moje podatke pa ga pozivam da vrati korzete', šaljivo nam je rekla Matija i dodala da se Severina tada našalila kako će taksist korzete vratiti nakon što ih iznosi.

Vjenčanice su uvijek posebna priča

Matija ističe kako su sve haljine posebne i jednako zahtjevne, a možda je to malo više naglašeno kada ih radi za javne osobe. Uvijek posebnu pažnju pridaje vjenčanicama jer to znači da ima odgovornost za jedan od najvažnijih događaja u životu jedne žene. Večernje haljine pak radi s guštom jer obično nisu namijenjene određenoj osobi. Tako je primjerice Zrinki Cvitešić u London nosila pet haljina jer je znala koliko je to važno predstavljanje. Haljina koju je Zrinka nosila na dodjeli kazališnih nagrada u Londonu postala je jedna od najpopularnijih ideja za vjenčanice koje su djevojke željele kod Matije.

Njezinu je haljinu nosila i Nives Ivanković na crvenom tepihu u Cannesu u povodu prikazivanja filma 'Zvizdan', a dizajnerica nam kaže da ni glumica nije znala da će haljina biti u plavom tonu što se na kraju lijepo uklopilo s detaljima na festivalu.

Haljine na koje je Matija ponosna

'Dosta me haljina obilježilo tijekom karijere, ali vraćam se na Severinu koja je prije 20 godina nosila jednu od mojih prvih revija, a da se nismo ni znale i promovirala me kada je to meni bilo potrebno. Ono što me obilježilo - njezina je vjenčanica vrh moje karijere', kaže nam simpatična Matija. Dodaje da jako voli i Severininu crnu prozirnu haljinu koju je radila za Beli dvor, ali i pauk-haljinu koju je nosila na partyju jednog našeg časopisa. Među omiljenima je svakako i haljina Zrinke Cvitešić u kojoj je primala nagradu Laurence Olivier. Puderasta haljina koju je izradila za Ninu Badrić također se nalazi u kolekciji onih najdražih, baš kao i kreacija Zrinke Cvitešić koju je nosila na Berlinaleu.

Na kraju, Matija nam govori kako je tajna njezina uspjeha i želje slavnih dama koje vole te prekrasne haljine u povjerenju i prijateljstvu: 'One znaju da imaju moje bezgranično povjerenje i ako primjerice kažu da im treba haljina za 15 ili 20 dana, mogu računati da će biti gotova.'