ZA SVAKU FIGURU

Kako nositi hit čizme iznad koljena

24.11.2015 u 08:45

  • +19

Nose se visoke čizme

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Želite osvježiti svoju kolekciju čizama popularnim parom koji seže iznad koljena? Iako ovaj trend može biti zeznut s obzirom na to da prekriva polovicu tijela – ima nade

Ovaj tip čizama doživio je pravo uskrsnuće zahvaljujući dizajneru Stuartu Weitzmanu koji je stvorio modele čizama iznad koljena Highland i Lowland koje su postale neizostavna obuća brojnih trendseterica i slavnih djevojaka. Kako otkriva ovaj dizajner obuće, inspiraciju za stvaranje interpretacije čizama iznad koljena pronašao je u glumici Juliji Roberts, odnosno njezinom liku iz filma 'Zgodna žena'.

Nakon što je 2013. predstavio model čizama Highland, zvijezde poput Karlie Kloss, Gigi Hadid, Jessice Albe i Kate Bosworth im nikako nisu mogle odoljeti. Ravna verzija ovih čizama nazvana Lowland pronašla je put do polica ove godine, trenutačno uživajući jednaku popularnost kao i prethodni visoki model.

Iako čizme koje sežu do koljena djeluju zastrašujuće po pitanju kombiniranja sa svakodnevnim kombinacijama, to i nije teško kako se čini. Kako biste na najbolji način ukomponirali čizme do koljena u svoju odjevnu kombinaciju, stilistica slavnih June Ambrose otkriva kako se sve vrti oko igranja sa siluetom.
Ova stilistica slavnih donosi tri savjeta za najbolje iskorištavanje čari ovih čizama do koljena.

Obratite pozornost na dužinu nogu

Kada određivanja pete čizama do koljena obratite pozornost na dužinu nogu. 'Verzija ovih čizama s petom odlična je za djevojke s oblinama, dok će ravna verzija čizama do koljena najbolje pristajati izrazito visokim i vitkim pripadnicama nježnijeg spola', otkriva stilistica.

Razmislite o omjerima
'Kad je u pitanju ovaj tip čizama, vjerujem da je najvažnije da fokus bude na njima. Preferiram kombinaciju čizama iznad koljena s velikim puloverom i svilenkastim krpicama', priznaje ova stilistica slavnih Julie Ambrose.

Otkačeni dnevni styling

Ako želite nositi svoj primjerak čizama iznad koljena s trapericama, najbolje ih je kombinirati s jaknom. Ove čizme u svakodnevnoj kombinaciji najbolje će pristajati uz bajkersku jaknu ili sako.