FASHION GURU O POLITIČARIMA:

Milanović poput vjeroučitelja, Karamarko kao navijač bjeloruskog drugoligaša

05.11.2015 u 12:30

  • +16

Fashion Guru

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Bionic
Reading

Kampanja za parlamentarne izbore je u fotofinišu, a najistaknutiji kandidati neumorno prikupljaju glasove po Lijepoj Našoj. Da većina naših političara ne posvećuje previše pažnje svom odijevanju, znamo odavno, a u ovoj kampanji neki su od njih to još jednom potvrdili. Njihovim stilom ili nedostatkom istoga pozabavio se i naš dežurni modni kritičar Fashion Guru

Karamarko kao da navija za bjeloruski drugoligaški nogometni klub

Da se konzervativci, tj. desnica, ne znaju odijevati, to nije ništa novo. Tako je u svim državama ovog svijeta, a tko zna, možda bi bili omiljeniji da barem malo pažnje posvete onom što stavljaju na sebe.

Tako je omiljena boja Tomislava Karamarka siva ili plava i to izvrsno pristaje uz njegovu sivu kosu. Odijela su mu bez ikakvog kroja i forme, a košulje obično izvan hlača. Time kao da pokušava prikazati ležernost, a znamo da su političari sve samo ne ležerni.

Posebna tema su ovi njegovi šalovi, s kojima izgleda kao da navija za neki bjeloruski drugoligaški nogometni klub. Ne bi mu škodilo da posveti malo pažnje ne baš zanemarivim stvarima poput prezentacije, pa bi možda sveukupan dojam bio puni bolji, a tu su i govorne vježbe.

Milanović kao učitelj vjeronauka

Za razliku od Karamarka, koji je stalno u sivom i plavom, Milanović ne izlazi iz svoje predivne vestice i bijele košulje. Da mi je samo znati koliko ih ima u ormaru ili ih možda gđa Milanović pere na ruke svaku večer, pa da ujutro opet može odjenuti istu kombinaciju.

No istina je da je čelnik SDP-a bolje odjeven od svog političkog protivnika, ali to mu baš i nije neka luda pohvala jer je toliko predvidljiv i uvijek isti da postaje dosadan poput vjeronauka u školama. Uostalom, kao što sam već jednom rekao, Milanović me neodoljivo podsjeća na učitelja vjeronauka u nižim razredima osnovne škole.

Mirela Holy, za razliku od njih, ima barem nekakav stil

Gledajući ove fotografije, dalo bi se zaključiti da, suprotno uvriježenom mišljenju, Mirela Holy ne hoda samo u crnoj odjeći te da joj boje itekako dobro stoje.

Njezin stil se možda nekome ne sviđa, ali ona, za razliku od ostalih političkih kandidata, ima barem nekakav stil. Ono što nose njezini protukandidati ne može se nazvati stilom, ni po pitanju odjeće, a ni prema prezentaciji samih sebe i svojih stranaka. Slobodno možemo reći da Holy, koliko god mala njezina stranka bila, ipak to radi sa stilom.

Božo Petrov izgleda kao da dolazi iz redova HDZ-a

Da mi netko nije rekao da je to prvi čovjek stranke Most, kada ga vidim ovako odjevenog - pomislio bih da je iz redova HDZ-a.

Gospodinu Petrovu u prilog ide to što je mlad, a pohvalno je i to što je napravio nešto u svom rodnom gradu, no koliko bi bio uspješan na području od malo više hektara, ne znam… Slušao sam nedavno gospodina u 'Nedjeljom u dva' i puno je govorio, puno se ponavljao i nije baš nešto rekao - pravi političar.