USPRKOS HLADNOĆI

Otvorene cipele u zimskim mjesecima? Može, ali samo ovako

06.11.2015 u 07:37

  • +3

Trendseterice u otvorenim cipelama

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Nošenje otvorenih cipela u zimskim mjesecima trend je koji su pokušale i uspjele nametnuti brojne trendseterice. I dok se jedan dio žena zgraža nad njime, druge ga prihvaćaju s lakoćom

Ako još niste spremne odreći se sandala, čak i po ovim niskim temperaturama, postoji rješenje. Nosite ih na čarape. Koliko je to estetski prihvatljivo, upitao se i Vogue, a njegove sugovornice iznijele su svoja mišljenja. Sve se naravno svodi na osobni ukus, no oko nečeg ipak treba voditi računa, a to je boja hulahopki.

'Nikad, ali baš nikad nemojte nositi sandale s otvorenim prstima na hulahopke u boji kože, kakve god one bile', savjetuje modna urednica stranice vogue.com.

Trend nošenja otvorenih cipela u zimskim uvjetima često je situacijski.

'Najgore što možeš vidjeti je ženu koja se vrpolji u otvorenim cipelama dok ima snijega na tlu. Pogled na takvu obuću još više zaledi krv u žilama slučajnih prolaznika', mišljenja je Samantha Adler, urednica internetskog izdanja Voguea.

Ipak, trendseterice ne odustaju tako lako od ovog trenda koji su prepoznali i brojni dizajneri obuće. Zahvaljujući njemu, danas imate na raspolaganju šaroliku ponudu otvorenih cipela i štikla toplih materijala poput antilop kože.

Stilistica poznatih Christina Ehrlich savjetuje kako nositi otvorene cipele u hladnijim mjesecima.

'Velik sam zagovornica ovog trenda koji je odličan za maštovita poigravanja s hulahopkama i čarapama. Pokušajte eksperimentirati, no pritom budite realni. Mlađe djevojke mogu isfurati gotovo sve, a po pitanju otvorenih cipela, na njima će uvijek lijepo pristajati otkačene stopalice ili dokoljenke. Za sofisticiraniji izgled ženama u godinama preporučuje se eksperimentiranje s različitim bojama i uzorcima hulahopki. Ako ste ipak pobornica jednostavna stila odijevanja, nećete pogriješiti ako odaberete crne hulahopke u kombinaciji s parom otvorenih cipela. Smatram da se nijedna žena ne bi trebala osjećati ograničenom po pitanju nošenja otvorenih cipela u zimskim mjesecima', kaže stilistica slavnih.