MODNE DEBATE

Lijepa kraljica na udaru zbog prekratkih haljina

13.10.2015 u 15:11

Bionic
Reading

Nakon što je napustila novinarsku karijeru i zasjela na španjolski tron kraljica Letizia napravila je značajan stilski odmak, mnogo smioniji od onog Kate Middleton, a brojni kritičari primijetili su da je njezin modni stil uzburkao kraljevske duhove tijekom prve godine vladavine

Novinarka Royalista naglasila je tako da kraljica Letizia njeguje konzervativan stil odijevanja, no njezin povremeni odabir po mnogima prekratkih haljina ne doliči dužnosti koju obnaša. Royalist je posebnu pozornost obratio na Letizijino nedavno javno pojavljivanje na dodjeli novinarskih nagrada, na kojoj je nosila bijelu i za mnoge prekratku haljinu za jednu kraljicu.

'Kraljica Letizia donijela je pametnu odluku kad je prekrila noge tamnijim najlonkama, s obzirom da obnažene noge zaista ne priliče jednoj kraljici. Kada bi, primjerice, u takvoj haljini odlučila ići na otvaranje dječje bolnice, nikada joj takvo što ne bismo preporučili, no s obzirom da je Letizia prisustvovala dodjeli novinarskih nagrada, ovaj outfit je sasvim prikladan', stoji u komentarima modnih kritičara.

'Kraljevske obitelji, neovisno o tome koju državu prezentiraju, ne mogu učiniti ništa po pitanju svog načina odijevanja. Prekratko, presvijetlo, previše odvažno su uvijek neke od kritika i prigovora na odijevanje kraljevskih obitelji. Nema nikakvih podataka o tome da kraljica vlada drukčije ako se odluči oblačiti provokativnije. Vremena su se promijenila i staromodno je razmišljati da bi kraljica morala nositi haljine ili suknje koje sežu ispod koljena ili bluze koje su zakopčane do vrata. Nemojmo zaboraviti činjenicu da je kraljica Letizia ne tako davno obnašala dužnost voditeljice, a trenutnim stilom odijevanja definitivno skuplja simpatije mlađih poklonika', mišljenja je poznati modni bloger Simon Glazin

Osim što ne skriva ljubav prema kraćim haljinama i time razbija modne predrasude, Letizia se tijekom nedavnog protokolarnog posjeta odlučila za kratku kožnu haljinu marke Hugo Boss, a njome je dodatno razbila sliku o tzv. kraljevskom načinu odijevanja.