NOSI SE KAŠMIR

U ovim mekanim vestama osjećat ćete se poput kraljice

12.10.2015 u 08:00

  • +20

Kašmir

Izvor: tportal.hr / Autor: Promo/HM/Zara/Mango

Bionic
Reading

Kašmir, podatna tkanina savršena za tople veste, dolčevite ili kardigane, kao stvorena je za hladnije dane koji su pred nama

Ovaj materijal koji na prvi dodir osvaja svojom mekoćom, donosi dašak luksuza pa nije čudo što ga vrlo rado nose mnoge poznate slavne trendseterice, ali i jedan od najbolje odjevenih TV likova, Olivia Pope iz TV serije 'Skandal' koju glumi Kerry Washington.

U posljednje vrijeme i high street brendovi poput Zare, H&M-a i Manga u svoje jesensko-zimske kolekcije uvrštavaju proizvode od kašmira po pristupačnim cijenama za svačiji džep.

Stilisti se slažu da s takvim komadom odjeće ne možete pogriješiti. Dakle, ako ste u potrazi za modnom investicijom koju kasnije nećete požaliti, kašmir je odlično rješenje. Ako se pak bojite da ćete uludo baciti novac, igrajte ziheraški i birajte klasične nijanse poput sive, crne, bijele ili bež koje dopuštaju bezbroj modnih kombinacija, odnosno, pašu uz sve.

Modna ikona Alexa Chung je, primjerice, pametno investirala u kardigan univerzalne sive nijanse koji rado nosi u mnogim prilikama.

I savjet za kraj: Odjeću od kašmira najbolje je prati na ruke hladnom vodom i s posebnim sredstvom za kašmir kako se nježna i osjetljiva vlakna ove tkanine ne bi uništila. Izbjegavajte sušenje u sušilici rublja. Prilikom sušenja stavite na ravnu površinu kako se odjeća ne bi razvukla, a za brže sušenje, odjeću možete prekriti ručnikom.