TRENDI PREDMET ŽELJA

Za ovom su se torbom pomamile slavne ljepotice

05.10.2015 u 11:53

Altuzarra torba

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Ove su jeseni popularne torbe u obliku sedla - saddle, a nakon modela Chloe Faye, među slavnim ljepoticama sve je popularnija torba Ghianda brenda Altuzarra

Torbe Ghianda dolaze u dva modela - saddle i hobo, dvije veličine (mala i velika) i u četiri nijanse, tamnoplavoj, karamel, crnoj i taupe (smećkasto-siva). To su ujedno i prve torbe koje dolaze iz studija talentiranog mladog dizajnera Josepha Altuzarre, su dio su njegove aktualne jesenske kolekcije.

Za prepoznatljivu modnu estetiku u kojoj je vidljiv utjecaj francuske i američke mode zaslužno je Altuzarrino porijeklo. Altuzarra je odrastao u Parizu, otac mu je francuski Bask, a majka američka Kineskinja. Iako još dobar dio godine provodi na Starom kontinentu, dom i studio su mu smješteni u New Yorku.

I u torbama Ghianda vidljiv je utjecaj starog i novog svijeta. Kako bi stvorio kontrast američkom užetu koje se koristi za jahanje bikova, odlučio je u dizajnu torbica iskoristiti i nešto francusko, a izbor je pao na zlatni upaljač za cigarete, preciznije njegovo dno. Naime, metalni dijelovi na torbama izrađeni su po uzoru na dna upaljača, a na svakoj metalnoj pločici diskretno je ugravirano ime dizajnera i to je ujedno jedini vidljiv znak brendiranja.

Inspiracija za torbe Ghianda bila su pletena užad i resice koji se koriste prilikom jahanja bikova.

'Pronašao sam čovjeka, kauboja koji sam plete konope za jahanje bikova i zamolio ga da mi napravi prototip pa smo ih potom počeli raditi u koži. To je zapravo najvažniji dio torbe, ono što ih čini drugačijima i posebnima', rekao je Altuzarra, a s tim se slažu i holivudske ljepotice poput manekenke Lindsay Ellingson, glumice Michelle Monaghan, Zoe Saldana koje su ponosno pokazale svoje primjerke trendi torba dok se January Jones na Instagramu oduševljeno pohvalila torbom.


'Želio sam stvoriti nešto što je malo drugačije, što se čini jedinstvenim. U ovom biznisu trebaš imati proizvod koji nudi nešto što drugi nemaju', kazao je talentirani dizajner čije kreacije obožavaju slavne holivudske ljepotice. No on ne krije da postoji jedna osoba koju bi jako rado volio vidjeti u svojim kreacijama.

'Ima jedna osoba, ali ona nije iz Hollywooda. Obožavam Amal Clooney i želio bih je odijevati', kaže Altuzarra.

Staying perky with @januaryjones.

A photo posted by ALTUZARRA (@altuzarrastudio) on