NE ISPLATI SE

Kako šopingirati, a da novac ne bacite u vjetar

26.08.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Nakon godišnjeg odmora vjerojatno ste poželjeli prošetati gradom i malo zaviriti u trgovine, čisto da provjerite što se nudi za jesen. Ako se odlučili kupiti koju krpicu ili detalj da osvježite garderobu na vrijeme, pripazite na nekoliko zamki zbog kojih uzalud bacamo novac

Često mislimo kako pametno kupujemo, dok zapravo katkad bacamo novac ne znajući da nam određena krpica ili modni dodatak neće koristiti, a dok to shvatimo povratka više nema. Stoga nije naodmet znati nekoliko jednostavnih trikova zbog kojih možete imati nešto više novca u novčaniku, a i dalje dovoljno odjeće u ormaru.

Stvari koje ćete nositi svega nekoliko puta ili tek jednom

U nekom od nepovoljnih raspoloženja mogli biste poželjeti promjenu, a kako to na brzinu drugačije postići, nego frizurom ili novom krpicom? I kako to obično biva, odlučite, primjerice, kupiti top koji je odličan, fino izrađen i skup. A kada dođete kući, shvatite da vam treba i sako, hlače ili cipele uz koje biste ga nosili i pospremite ga u ormar do neke druge prilike. I sami znate što vam je činiti u takvim trenucima, ali nije loše podsjetiti da, prije nego priđete blagajni u prodavaonici, trebate dvaput promisliti što imate u ormaru i kako ćete nositi ono što planirate kupiti.

Materijal je također važan

Uvijek trebate provjeriti sastav na deklaraciji odjevnog premeta ili, primjerice, torbe. Pamuk je zakon kojeg se trebate što češće pridržavati, a svila ili, primjerice, vuna uvijek su dobrodošli. Poliester i slične materijale koji ne traju, najbolje je zaobići, osim ako vam baš neka krpica treba za posebnu prigodu i spremni ste svjesno izdvojiti novac. Samo znajte da to neće dugo trajati i da će se brzo početi raspadati.

Omiljene komade čuvajte kao da su od zlata

Bilo da je to kaput, traperice ili sako, omiljene komade odjeće čuvajte i čistite prema pravilima jer često s vremenom postanu nezamjenjivi. Također, znamo zaboraviti pa stalno nositi jedne te iste kombinacije, a to na kraju znači da su najbolji komadi iznošeni prije vremena. Kombinirajte druge krpice i malo čuvajte ono što najviše volite.

Oprezno s dizajnerskim komadima

Osim ako nemate podeblji bankovni račun, dizajnerske komade kupujte samo u posebnim prilikama, odnosno kada ste sigurni da je to 'ona' torba, cipele ili haljina koju ćete nositi dulje vrijeme. Dizajnerski komadi skupi su i prije konačne odluke dobro razmislite isplati li se iskeširati puno novca.

Lijepe cipele zbog kojih želite hodati bosi

Prelijepe štikle ili čizme koje vas zovu iz izloga i kao da imaju vaše ime napisano na sebi, mogu postati noćna mora ako su neudobne. Ljepotu i najnoviji trendi dizajn morate staviti na drugo mjesto ako su neudobne. Ako se to nećete zapitati i ipak ih kupite, a budu neudobne, i dalje ćete ih samo gledati, ali u svojem ormaru i s manje novca u novčaniku.