JEDNOSTAVNO JE

Pogreška zbog koje uvijek imate lošu frizuru

25.08.2015 u 10:30

Bionic
Reading

Svaka žena ponekad ima problema s kosom i nije zadovoljna svojom frizurom, a zatim se muči s raznim proizvodima kako bi pronašla spas u zadnji čas. No ako je vjerovati stilistima i stručnjacima za kosu, upravo je problem u tome

Često tek ujutro, prije izlaska iz kuće, shvatimo da nam je kosa u lošijem stanju nego što mislimo pa posežemo za raznim proizvodima poput šampona za suho pranje ili laka. Ipak, još češće je rezultat daleko od onih iz reklame, a vrijeme curi.

Stilist slavnih holivudskih dama Marc Mena otkrio je za Eonline kako spriječiti ta grozna jutra i što učiniti kada nemate vremena za pranje kose. Općenito, proizvode za kosu poput gelova ili šampona treba prilagoditi dužini. Tako vam za kratku kosu ne treba više od veličine graška, a duža kosa bit će oprana i količinom šampona u veličini kovanice od jedne kune.

Nadalje, nisu svi proizvodi namijenjeni za cijelu dužinu kose. Već znate da regenerator ne trebate stavljati na cijelu kosu jer će ju otežati i ona će se brže zamastiti, ali čitajte upute i na ostalim proizvodima. Oni za davanje volumena stavljaju se uz korijen, a oni za sjaj i glatku kosu više prema vrhovima. Sve to utječe na vašu frizuru.

Također, nemojte koristiti puno laka za kosu. Jedna bočica trebala bi vam trajati dva do tri mjeseca. Ukoliko vam se dogodi da stavite previše proizvoda na bazi ulja, spasite se šamponom za suho pranje. Nakon što ste ga stavili da upije višak masnoće prosušite kosu kako biste se riješili viška ili ju dobro protresite.