LIJEPA I NJEGOVANA KOŽA

Ovako ćete duže zadržati preplanuli ten

16.08.2015 u 09:47

  • +4

After sun njega tijela

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Topli ljetni mjeseci uskoro će postati samo sjećanje. Koliko god depresivno bilo samo razmišljanje o nadolazećim mjesecima, vaši 'tragovi ljetne slave' ne moraju biti izgubljeni s hladnijim vremenom. Produljite vijek trajanja preplanulog tena uz ove korisne savjete

Ljuštenje

Prije samog izlaganja suncu, kožu je potrebno dobro hidratizirati. Suha koža može dovesti do ljuštenja, a u nekim slučajevima i do neujednačene boje tena. Mrtve stanice kože možete ukloniti blagim pilingom za tijelo. Osim pilinga za tijelo koji se nalaze na policama dućana, možete napraviti i vlastiti - kombinirajući nekoliko punih žlica morske soli s eteričnim ili maslinovim uljem.

Zaštita

Krema za sunčanje nije bitna isključivo za zaštitu kože od štetnih UV zraka, već i za dugotrajno preplanuli ten. Ne samo da je opasno izbjegavati nošenje kreme za sunčanje, boja dobivena sunčanjem će brže nestati kada se stanice kože počnu uništavati i ljuštiti. Pobrinite se da nabavite zaštitu od sunca širokog spektra (UVA i UVB), koju ćete nekoliko puta nanijeti na kožu.

Unutarnja hidratizacija

Znanstvenici vjeruju da je voda ključan element u produljenju vijeka trajanja stanica kože, stoga se preporučuje konzumiranje vode u što većim količinama. Namirnice poput dinja, krastavaca i celera u sebi sadrže velike količine vode, zbog čega su idealne za konzumaciju upravo u ljetnim mjesecima.

Vanjska hidratizacija

Uz konzumiranje većih količina vode, također je važna i vanjska hidratizacija koja se postiže dnevnim korištenjem hidratantnih krema. Njega kože ključna je za njezino zdravlje, kao i za održavanje preplanulog tena. Lice je prvi dio na tijelu koji gubi preplanulost. Kako biste održali preplanulu boju lica, preporučuje se korištenje ovlaživača za lice, losiona i krema čija je glavna zadaća očuvanje preplanulog tena. Kako toplo vrijeme počinje blijedjeti, nanesite hidratantnu kremu od glave do pete barem dva puta dnevno. Ako je koža dovoljno hidratizirana, njezina boja dobivena sunčanjem može se zadržati i nekoliko dodatnih tjedana.

'Lažna boja tena'

Nakon što ste 'izmuzli' svoju prirodnu preplanulost, vrijeme je da počnete uzimati u obzir kreme za samotamnjenje. U prošlosti, čak i najbolje kreme za samotamnjenje nerijetko su znale ostavljati narančaste tragove na koži, ali s razvojem tehnologije i vremenskim odmakom, prozvodi za samotamnjenje koji se trenutno nalaze na tržištu, nude besprijekorno preplanulu boju tena i bez sunčeve pomoći. Prije nego što se odlučite za tretman samotamnjenja u kućnim okvirima, poželjno je obaviti cjelokupan piling tijela za što bolje preplanule rezultate.

389219,379247,381722,349321