MALO TRUDA I VOLJE

Razlozi zbog kojih vam obrve izgledaju loše

29.07.2015 u 07:12

Bionic
Reading

Obrve su jednako važne kao usne ili oči, ali ako im ne pridajete dovoljno pažnje, neće lijepo uokviriti crte lica kao što bi mogle. Stoga je dobro znati nekoliko trikova o pravilnoj njezi i iscrtavanju obrva

Stručnjakinja za obrve Cyndle Komarovski otkrila je za Yahoo Style kako u nekoliko koraka možete imati lijepe i oblikovane obrve te što ne smijete raditi.

Ne pretjerujte s kockastim izgledom

Unutarnji rubovi obrva ne bi smjeli biti jasno ocrtani u kockasti oblik jer ćete izgledati umjetno. Radite lagane pokrete olovkom, gelom ili pak maskarom, kao da češljate kosu.

Iscrtali ste preduge obrve

Ako iscrtate preduge krajeve na obrvama, imat će negativan efekt jer će vući lice prema dolje. Za početak treba odrediti otkud počinju obrve. Zamislite liniju koja ide od sredine nosa te na nju naslonite olovku. Dio koji dodiruje obrvu je njezin početak. Kraj obrve trebao bi biti u ravnini vrha nosa i kraja oka. To također možete izmjeriti ako olovku prislonite na vrh nosa prema rubu oka.

Šiljasti vrh

Kad previše istaknete vrh na luku obrve, izraz lica djeluje iznenađeno ili ljuto. Prvo dlačice začešljajte prema dolje, zatim olovkom ocrtajte luk i polako začešljajte obrve natrag.

Neoblikovane obrve su i dalje out

Iako su tanke i gotovo počupane obrve konačno zamijenile one guste, to ne znači da smiju biti zapuštene. Koliko god guste ili široke obrve imate, morate ih oblikovati. Dakle, uklonite sve donje dlačice koje ne spadaju u prirodnu liniju obrva.

Popunite nepravilnosti

Savršenih obrva nema pa tako mnoge žene muče ona mjesta s manje dlačica koja treba popuniti. Možete koristiti sjenilo za obrve pa ga nanesite malom četkicom ili olovkom iscrtati prazna mjesta. Ako crtate olovkom, nemojte jako pritiskati.

Pretamne obrve

Prirodna je boja obrva najbolja i kada birate maskaru ili olovku, tražite najsličniju svojoj nijansi. Ocrtate li obrve tamnom bojom, bit će neprirodno istaknute, a to ne želite.

Pazite na gornji vanjski rub

Kada ocrtavate gornji dio rubova olovkom, ona se ne bi smjela vidjeti. Uzmite vremena i iscrtajte obrvu i gornji luk, zatim je počešljajte i provjerite da crta ne prelazi na kožu.