JEDNOSTAVNI TRIKOVI

Nokti su vam požutjeli? Evo kako to popraviti

04.07.2015 u 08:09

Bionic
Reading

Pitate se zbog čega su vam nokti požutjeli? Najčešći je uzrok lak za nokte, a što je nijansa laka tamnija, to će nokti biti žući. No pomoću nekoliko jednostavnih trikova brzo se možete riješiti tog nimalo privlačnog izgleda

Najlakše ćete spriječiti pojavu žutila na noktima tako što ćete prije lakiranja noktiju na njih nanijeti prozirni temeljni sloj koji će spriječiti upijanje pigmenata iz laka u boji. I ne samo to, na taj ćete način produžiti vijek trajanja laka na vašim noktima.

Još jedan uzročnik neugledne žute boje na noktima je nikotin iz cigareta, a to ćete spriječiti samo ako se riješiti te nezdrave navike.

Kako se riješiti žutila na noktima:

Limunov sok
Umočite nokte na 10-15 minuta u limunov sok kako biste se riješili žutih mrlja. Taj postupka ponavljate nekoliko dana, sve dok mrlje u potpunosti ne nestanu.

Peroksid i soda bikarbona
Izmiješajte jednu jušnu žlicu hidrogen peroksida s dvije do dvije i pol jušne žlice sode bikarbone u maloj zdjeli. Pomoću štapića za uši prekrijte nokte dobivenom pastom. Ostavite smjesu na noktima tri minute i zatim ih dobro isperite. Postupak ponavljate svakih šest do odam tjedana.

Peroksid i voda
Izmiješajte tri do četiri jušne žlice hidrogen peroksida i i pola čaše vode. Umočite nokte u tu otopinu na dvije minute. Koristeći mekanu četkicu za zube, nježno istrljajte nokte i dobro ih isperite pod vodom. Postupak, ako je potrebno, ponovite dva puta tjedno.

Pasta za izbjeljivane zubi
Nakon što ste uklonili crveni lak s noktiju, ostale su vam ne samo žute već roza mrlje na njima. Od pomoći će biti pasta za izbjeljivanje zubi koju ćete nanijeti na četkicu za zube i nježno iščetkati nokte te ostaviti smjesu na noktima desetak minuta. Isperite nokte pod vodom i imajte na umu da ovaj trik pali samo kod svježih mrlja.