Fotosofia 10 Fashion Day

Evo kako izgleda modno snimanje

01.07.2015 u 15:42

Fotosofia 10 Fashion Day

Izvor: Promo fotografije / Autor: Fotosofia

Bionic
Reading

Kako komunicirati s modelom, koju lokaciju snimanja odabrati, gdje pozicionirati svjetlo, sve su to imali priliku naučiti i isprobati seminaristi desete po redu Fotosofije koji su u četvrtak 25. lipnja 2015. u Termama Tuhelj realizirali modni photo session

Modni tim činilo je 12 suradnika - stilista, frizera, make-up artista i modela koji su, uz stručan nadzor voditelja seminara Damira Hoyke, i jednog od najtalentiranijih mladih modnih fotografa Franje Matkovića imali priliku iskusiti kako izgleda modno snimanje. Modeli su nosili odjeću marke Replay za sezonu proljeće/ljeto 2015. Riječ je o urbanom talijanskom modnom brendu koji aktualnu kolekciju inače predstavlja pod motom 'Pravila nema'. Modeli su nosili odjeću za koju je znakovito to da se lako kombinira u svim prilikama.

Studentica psihologije Ivana Guskić koja živi u Crnoj Gori, ali je već tri godine na fakultetu u Beogradu, vidjela je natječaj za fotomodele u srbijanskim medijima i nakon što je odabrana nije joj, ističe, bilo teško putovati u Hrvatsku. Kako je ispričala Ivana, ovo joj je bio prvi posjet Zagrebu i Termama Tuhelj

'Inače se ne bavim modelingom tako da mi je to bilo prvo ozbiljno snimanje i jedno nezaboravno iskustvo. Uskoro ću od fotografa dobiti svoj prvi book i onda ću odlučiti što dalje. Možda ozbiljnije zakoračim u modne vode. Jedva čekam vidjeti fotografije', ispričala je Ivana. Odrađenim poslom zadovoljan je i Hoyka koji je cijeli dan nadgledao snimanje.

'Fascinatno mi je vidjeti da je odabrani fashion tim uspio od prve izvršiti sve zadatke iako se ti ljudi nikada prije nisu vidjeli, a nisu niti renomirani. Pitam se koliko još modnih talenata oko nas ima, a koji još nisu dobili priliku skrenuti pozornost na sebe. Zato ćemo se iduće godine, po sedmi put, ponovno potruditi otkriti nekoliko novih lica', rekao je Hoyka.

Ovogodišnji Fotosofia Fashion Team sačinjavali su modeli Ivana Guskić, Sandra Šerbec, Matija Lipar i Renato Repka. Za make up su bili zaslužni Dijana Pecig, Nikolina Zaninović Kokotović i Romana Poropat. O frizurama su brinule Sanja Gašparović i Iva Baletić, a o stylingu Monika Hršak sa asistentima Kristinom Lejčak i Blankom Medak.

Kako je jedna od temeljnih odlika ovog seminara, koji se odvija pod pokroviteljstvom kompanija Epson i Raiffeisen bank, da sve što se na njemu radi bude 'stvarno', i ova je tema koncipirana na način da se snimljene fotografije objavljuju u medijima. Tako će i ove godine modni editorial biti objavljen u magazinu Grazia.