KORISNI SAVJETI

Ako nosite šiške, ovo ljeti nikako ne smijete raditi

05.07.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Mnoge vlasnice šiški ljeti su na mukama, jer ih nije lako održavati na vrućinama

Šiške su sjajno rješenje koje će osvježiti svaku frizuru, a kako kaže modna ikona Caroline de Maigret, u trenu skidaju godine jer kamufliraju bore.
Ipak, kako rastu temperature, šiške polako postaju neukrotive i problematične – vrlo brzo se uprljaju, izazivaju iritacije na čelu više nisu nimalo cool.

Ako nikako niste spremni odustati od šiški, evo nekoliko super savjeta za urednu ljetnu frizuru

'Peglanje' ili feniranje: Šiške nemojte nikad ravnati 'peglom' jer će biti previše spljoštene. Radije ih lagano isfenirajte za prirodan styling. Dulje će trajati i biti prozračnije.

Izbjegavajte regenerator: Ovaj proizvod će samo otežati šiške koje će se brže zaprljati.

Čišćenje lica: Nikako nemojte zaboraviti očistiti lice (osobito ako ste skloni aknama i imate problematičan ten) nekoliko puta.

Šiške što manje dirajte rukama: Ujutro ih namjestite i izbjegavajte ih popravljati jer će vrlo brzo izgubiti formu i postati neuredne.

Sklonite ih s lica: Odlično rješenje je da šiške spletete u tanku pletenicu koja će lijepo otkriti čelo, a možete ih i počešljati na stranu kako to radi modna imperatorica Sienna Miller.

Traka ili marama za kosu: U našim trgovinama je doista bogat izbor različitih ukrasa za kosu, od onih s mašnom pa do cvjetnih boho varijanti. Ovo je također vrlo praktična ideja za vruće dane, a s jakom retro vibrom. Osim što ste tako riješili problem sa šiškama, izgledat ćete totalno kul. Neka vam kao inspiracija posluži kulerica Taylor Swift