TRIKOVI ZNALACA

Kako uvijek biti u trendu, a da ne bankrotirate

26.06.2015 u 06:56

Bionic
Reading

Svake sezone pojave se 'it' komadi odjeće koji nas mame iz izloga u trgovinama, ali pametnom kupovinom možemo biti u trendu, a da pritom ne bankrotiramo

Nikada se ne rješavajte klasičnih komada

Čak i ako vam je dosadila kožna jakna, ne znači da za pet godina opet neće biti 'it' komad. Svaki klasični komad, od crnih hlača do salonki, pospremite jer doista je šteta za nekoliko godina opet izdvajati novac za ono što već imate.

U što treba investirati?

Dizajnerica Marissa Webb, koja od nedavno radi za poznati brend Banana Republic, naglašava za WhoWhatWear da se uvijek isplati dati nešto više novca za dobru jaknu ili cipele, ali ne toliko za trendi modele, već više bezvremenske komade koje ćete uvijek iznova izvući iz ormara i lako kombinirati s ostalim krpicama.

Gradite stil oko ključnih komada

Nekoliko dobrih odjevnih predmeta uvijek možete izmijeniti detaljima. Ljetni look uvijek ćete, primjerice, dobro podignuti običnom bijelom košuljom, a to nije skupa investicija ako već imate dobre sandale i traperice. Dodajte kvalitetne sunčane naočale i torbu pa imate kompletan outfit. I ne zaboravite da se klasične komade isplati kupovati na sniženjima.

Mudro birajte sezonske i trendi krpice

Za početak, nije nužno da svaka trendi krpica uvijek pronađe put do vašeg ormara. Morate se pomiriti s činjenicom da ne možete sve isfurati i da rijetko tko može baš sve imati. Birajte trendove u kojima se osjećate udobno i koje ćete lako kombinirati s onime što imate. Suknja-hlače su primjerice veliki hit ove sezone, a mogu se nositi u više kombinacija i vjerojatno će se opet vratiti u modu kroz neko vrijeme. To je komad koji vrijedi imati u ormaru.

Odjeća po mjeri

Dobro krojen sako, kaput ili hlače možete nositi godinama. Važno je da takva odjeća bude od kvalitetnog materijala i u nekoj od neutralnih boja, zbog više mogućnosti kombinacija. Osim toga, male preinake s vremenom mogu napraviti čuda. Ako, primjerice, skratite kaput, umetnete koji kožni detalj ili tek zamijenite gumbiće na sakou, to će biti pravo osvježenje.