TRENDI I COOL

Kakve stylinge odabrati za glazbene festivale

21.06.2015 u 08:00

  • +12

Coachella - festivalska moda

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Stylinzima na festivalima posvećuje se sve više pozornosti, pa se često o outfitima slavnih gošća na Coachelli ili Glastonburryju, više piše nego o izvođačima ili atmosferi na festivalu

Među prvima festivalsku modu je isfurala je legendarna Kate Moss koja je pozornost izazivala svojim odličnim modnim odabirima prilagođenima koncertima na otvorenom.

Da su outfiti na festivalima veliki hit, dokazuje i podatak da mnogi high street brendovi nude odjeću za takve događaje. Dajte mašti na volji, ali svakako odaberite odjeću u kojoj ćete se dobro osjećati.

385942,385758,385957,385903Mimi Elashiry, suradnica MTV Stylea, savjetuje da je najvažnije pronaći outfit koji je u skladu s vašom osobnosti.

'Odjenuti se udobno ne znači izgledati dosadno. Ako nosim kombinezon, obavezno odjenem ispod grudnjak upadljive bolje ili se zaigram s modnim detaljima. Na festivalima nikad ne pretjerujem s make-upom, ne nosim štikle ili usku haljinu', kaže Mimi koja vrlo često pohodi festivale.

Ne znate kako se odjenuti za festivale? Stroga modna pravila ne postoje pa ako se odlučite za traper vruće hlačice ili minicu, nećete pogriješiti. Nose se lepršave tunike s boho vibrom, majice koje otkrivaju trbuh, resice, duge ljetne haljine, lepršave kratke suknje...

Umjesto tamnih boja, radije odjenite svjetlije nijanse - bit će vam manje vruće.

Platforme, japanke ili cipele na petu nisu najbolja opcija za open air koncerte. Za promjenjive ljetne večeri super su stvar i gumene čizme kao zbilja odlično rješenje za festivalsko blato, a dolaze u najluđim uzorcima i bojama. Slojevito odijevanje također je poželjno jer višak odjeće možete skinuti i staviti u ruksak.

Što se tiče modnih detalja, nosi se sve: šeširići, kape, trake za kosu, marame oko glave, velike narukvice, cvijet u kosi, glomazno prstenje, otkačene sunčane naočale, naušnice, ogrlice... U ruksak ili torbicu obavezno ubacite tanku kabanicu za slučaj kiše, a ponesite i šiltericu ili ljetni šeširić da vas zaštiti od jakog sunca i - kremu za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom.

Ako tragate za inspiracijom za nadolazeću festivalsku sezonu, pogledajte maštovite outfite koje su isfurale cure na festivalu Cocahella ove godine