ZA ZAPOSLENE CURE

Pravila odijevanja na poslu koja ne smijete prekršiti

24.05.2015 u 09:18

Bionic
Reading

Svaka tvrtka ima svoja pravila odijevanja koja zaposlenici moraju poštivati, no neka pravila odijevanja vrijede na bilo kojem radnom mjestu

Pravila poslovnog odijevanja ovise od tvrtke do tvrtke. Ukoliko na vašem poslu ne postoji strogo propisan dress code, a sami niste sigurni jesu li vaše kombinacije prihvatljive, usporedite svoju odjeću sa stilom odijevanja kolegica.

Mnogi se stilisti slažu u mišljenju da na poslu nema mjesta japankama, majicama na bretele, vrućim hlačicama, prekratkim suknjama, smjelim dekolteima ili dubokim prorezima.

382504,382587,382572,382557Evo što nije poželjno nositi na poslu:

1.Vrlo visoko na popisu stvari koje ne biste smjeli nositi na poslu su vrtoglavi dekoltei. Dakle, izbjegavajte proreze koji su dublji od 10 cm u odnosu na ključnu kost.

2.Topovi, košulje i majice bez rukava su sasvim OK, ali morate paziti na to da tkanina dopire do ruba ramena. Zaboravite na topove s tankim naramenicama.

3.Kad god niste sigurni jeste li dovoljno elegantno odjeveni, sa štiklama sigurno nećete pogriješiti. Vodite računa o tome da je peta umjerene visine.

4.Traper je dozvoljen na poslu, no uvijek ga kombinirajte s formalnijim komadima odjeće poput sakoa ili npr. cool oksfordica.

5.Uvijek pazite na to da ste ispeglani i uredni.

6.Posao nije mjesto za prevelika modna eksperimentiranja. Miješanje printova je u redu, ali nemojte pretjerivati. Točkice i cvjetni uzorak su ok, ali više od toga neće dobro izgledati u poslovnom okruženju.

7.Ukoliko nosite top ili košulju od prozirne tkanine, uparite ga sa sakoom, a ispod svakako odjenite finiju potkošulju u odgovarajućoj boji.

8.Idealna duljina suknje za posao je ona do koljena. Sve iznad izbjegavajte.

9.Hlače ili suknju s upadljivim printom uvijek nosite uz top jednostavnog kroja i bijele boje.