ANA RUCNER:

'Cipele su moj fetiš'

29.05.2015 u 09:43

Bionic
Reading

Svjetski poznata violončelistica Ana Rucner u razgovoru za tportal otkrila je svoje rituale uljepšavanja, što joj je kod kozmetičkih proizvoda najvažnije te u kakvoj se odjeći osjeća najzavodljivije

Što vam je najvažnije kod odabira kozmetike?

Budući da zbog nastupa često moram koristiti jaču šminku, važno mi je da ona bude vrlo kvalitetna. No još mi je važnija preparativna kozmetika koja mora biti prirodna, jer takva najviše odgovara mojoj koži. 

Padate li i vi poput većine žena na sva ta silna obećanja o brisanju bora i usporavanju starenja pa gomilate kozmetičke proizvode?Starenje je prirodan proces i možda ga je moguće malo ublažiti, ali ne i zaustaviti. Po meni ne postoji kozmetika koja briše bore, to mogu jedino operacije i eventualno fileri, no i oni to mogu samo na neko vrijeme. Važno mi je da mi je koža zdrava i lijepa, a tu je njega ipak vrlo važna. A borice? Za njih kažu da odražavaju životnu mudrost.

Kakva vam  je beauty rutina?Koristim micelarnu otopinu kojom uklanjam nečistoće i šminku s lica, tu je i Olivalova maska od smilja kojom sam jako zadovoljna. Prije spavanja uklonim šminku jer je to jako važno i za zdravlje kože i uvijek koristim prirodnu kozmetiku.

Imate li omiljene kozmetičke proizvode?

Parfemi ovise o mom trenutačnom raspoloženju. Kod šminke uglavnom koristim razne marke, a kad god imam priliku biram prirodne.

Što od kozmetike uvijek imate sa sobom u torbici?

Balzam za usne i sjajilo.

Šminkate li se i privatno svakodnevno?

Privatno se vrlo malo šminkam, malo sjajila, maskara i to je to.

Koji vam je omiljeni parfem?

Jako volim različite parfeme, a Armani Sì i Chloe su mi omiljeni. Kad sam na putu, najviše volim kupovati parfeme i uvijek ih sama sebi kupujem, jer odabir mirisa ovisi o mom raspoloženju.

Kako održavate zavidno vitku liniju?

Velikom disciplinom. Pazim što jedem, zdravo se hranim, no isto tako i sviranje čela zahtijeva puno energije, a tu je i Orbitrek.

Koja vam je slabost kad je hrana u pitanju?

Ako nešto jako želim pojesti, onda to i pojedem, a jako volim slatko.

Vježbate li redovito?

Vježbam u vlastitom aranžmanu kod kuće, no ne redovito, iako jako puno energije gubim svirajući, tako da je i to svojevrsno vježbanje.

Koji vam je stav o estetskim zahvatima?

Ako nekoga čini sretnim neke stvari na svom tijelu uljepšati... Ne vidim ništa loše u tome.

U kakvoj se odjeći najugodnije osjećate, a u kakvoj najseksipilnije?

Najugodnije se osjećam u Calzedonijinoj odjeći, njihove tajice obožavam. Što se tiče seksipila, on izvire iz žene, može ga se donekle naglasiti odjećom, no svaka zadovoljna i samosvjesna žena tako zrači. Volim se ženstveno odijevati. Za nastupe često nosim Zigmanovu odjeću, a posebno volim njegove korzete jer u njima moja koža diše. Inače volim odjeću hrvatskih modnih kreatora i rado je nosim.

Jeste li poput većine žena i slabi na cipele?

Imam stvarno puno cipela jer su one neizostavan i važan dio mojih nastupa, jednako kao i haljine. Volim lijepe i udobne talijanske cipele, a za nastupe su tu uvijek visoke potpetice. Cipele su definitivno moj fetiš.