ANITA DUJIĆ:

'Moda je Hrvatima jako, jako bitna i to se osjeti na ulici'

07.05.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Anita Dujić redovito je vrlo visoko na ljestvicama najbolje odjevenih Hrvatica. Lijepa manekenka i producentica (surađuje i na produkciji filma 'The Lake' slavnog redatelja Luca Bessona) uvijek izgleda besprijekorno, a evo što nam je otkrila u modnom intervjuu

Čega vam nikad nije dosta u ormaru? Na što ste posebno slabi?
Jako volim haljine u svim prigodama i njih imam najviše u ormaru, a posebno sam slaba na sunčane naočale, pa i njih imam dosta. Tijekom godina se skupilo toga.

U kojoj se kombinaciji osjećate najviše seksi?

U haljini koja pokazuje noge i štiklama. Dosta sam ležerna po pitanju odijevanja i ne moram nužno biti u seksi odjeći da bih se osjećala seksi. To je sve stanje uma.

Bez čega ne možete u neseseru u proljeće/ljeto? Kakvu preparativnu/dekorativnu kozmetiku preferirate? Imate li omiljeni parfem?

Uvijek imam melem za usne, i to više njih, kremu za ruke i rumenilo, a od preparativne kozmetike jako volim proizvode Dermalogice, Dr. Hauschke i Filorge. Isprobala sam dosad svašta i ovo su proizvodi koji najviše odgovaraju mojoj koži. Kada je dekorativna kozmetika u pitanju, vjerna sam već dugo Chanelu, Givenchyju i Macu. Najčešće koristim samo maskaru, rumenilo, korektor, puder u kamenu te tuš i uvijek biram, kako u šminkanju, tako i u životu, jednostavnost. Već godinama imam samo dva omiljena parfema - jedan je zimski, a drugi ljetni: Chanel Jersey i Chloe by Chloe.

Imate li posebne beauty rituale? Volite li prirodna sredstva za njegu kože?
Jednom tjedno napravim piling i stavim masku na lice te nikada, ali baš nikada, ne idem spavati s make-upom. Već dugo koristim prirodnu kozmetiku i jako sam zadovoljna.

Što kažete na povratak 70-ih? Sviđa li vam se takva moda?
Obožavam modu sedamdesetih. Često naletim i kupim neki komad koji podsjeća na taj period, nevezano za trenutni trend.

380363,379997,380356,380250Koje vam je razdoblje u modi najdraže?
Jako volim dvadesete i, ponavljam, sedamdesete. No nekako su mi najdraže ove godine sada, kada je sve dopušteno i kada nema pravila te su vlastiti instinkt i osjećaj na prvom mjestu. Volim tu slobodu.

Jeste li kao tinejdžerica eksperimentirali s modom i šminkom?
Jesam, ali jako malo. Tražila sam se neko vrijeme, kao i svi, ali ostala sam umjerena u svom traženju, kako odjeće, tako i make-upa

Koje dizajnere posebno cijenite?
Od stranih volim Balenciagu, Celine, Chloe i Pradu, a od domaćih Severa, Zigmana, Anu Mariju Ricov, Envy Room, Dojčinović, Nebo itd.

Kako ocjenjujete uličnu modu kod nas? Ima li dovoljno originalnosti?
Moda je Hrvatima jako, jako bitna i to se osjeti na ulici. To je prava moda, ona životna, šarolika, kreativna i svoja. Volim sjesti na kavu i promatrati kako su ljudi obučeni, kako se netko kreće u svom outfitu. Svašta se može vidjeti, naučiti i inspirirati. Vjerujem da odijevanjem govorimo i šaljemo poruku.

Što volite, a što ne volite vidjeti na djevojkama?
Ne volim vidjeti kada je netko obukao ono u čemu se ne osjeća dobro, što se vidi iz aviona i jasno je da nešto ne štima. U modi bi svi trebali biti opušteni i nositi ono što vole, pa makar to nekom drugom bilo katastrofalno. Trebali bi se češće igrati i biti neozbiljni, barem kada je moda u pitanju.

Tko su vam modni uzori (domaći i strani)?
Nemam modnih uzora, ali volim stil Kate Moss, Kate Bosworth i Mirande Kerr, a kod nas sviđa mi se kako se nose Iva Balaban i Ljupka Gojić.

U čemu ćemo vas najčešće viđati ovog proljeća/ljeta?
U dugim i kratkim haljinama, boyfriend trapericama, balerinkama i ležernim košuljama.

Koji ste noviji trend zamijetili, a da vam se posebno svidio?

Sviđa mi se kombinacija traper na traper. Na prvu je čudno, ali je zapravo jako kul, s ponekim dobrim detaljem.

Što volite vidjeti na muškarcima, a što ne?
Na muškarcima, kao i na svima ostalima, volim vidjeti da se osjećaju dobro i sigurno u onome što nose.