MODNI SAVJETI

Uz ove trikove izgledat ćete mršavije

23.04.2015 u 08:00

Odjeća u kojoj izgledamo mršavije

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Vjerojatno već znate puno malih trikova kako da još bolje izgledate u odjeći koju rado nosite i pritom se odlično osjećate u vlastitoj koži. No nije naodmet staviti ih sve na isto mjesto i možda naučiti još koji koristan modni savjet

Štikle u nude boji

Cipele na petu boje kože idealna su investicija ovog proljeća. Posebno će vam biti korisne ako nosite suknje ili haljine jer se nekako stapaju s nogom i automatski ćete djelovati tanje. A da ne govorimo o tome da idu uz gotovo svaki outfit, od traperica do fine haljine.

Okomite pruge

Prugice su totalno in ovog proljeća, ali umjesto klasičnih vodoravnih, odaberite okomite. One će vas također vizualno izdužiti.

Budite u jednom tonu

Možete li si priuštiti kombinaciju barem jednog outfita u istoj boji, djelovat ćete tanje. Naime imate li suknju, majicu i cipele u istoj boji, izgledat ćete skladnije, a samim time i mršavije. Uz to, bilo bi najbolje birati već spomenutu nude boju, modroplavu i sivu. Ili kombinirajte modroplavu i crnu boju jer imaju isti efekt, a i mnoge slavne zvijezde rado koriste ovaj trik.

Za posebne prilike pokažite malo kože

Pritom mislimo na decentan dekolte. Odaberite top ili haljinu s malo dubljim dekolteom u obliku slova V te s naboranom tkaninom prema trbuhu i struku pa će ih lijepo kamuflirati.

Hlače s visokim strukom

Osim što pasica hlača ide točno uz struk pa ga dodatno naglašava, ovakav kroj hlača idealan je za vizualno sužavanje ako ima široke nogavice.

Remen za vitkiji struk

Na proljetnim revijama ove godine modeli brendova Céline i Bottega Veneta nosili su remenje koje je idealno za to da učini struk još tanjim. Nemojte ga stavljati samo na hlače, već i haljine ili primjerice oko sakoa.

Haljine s optičkom varkom

Stella McCartney prva je osmislila krojeve haljina koje imaju prozirnu ili drugačiju boju materijala tako da naglase struk i stvaraju dojam da ste još mršaviji. Nakon njezinog uspjeha nastalo je puno haljina s ovakvom osnovom, a one su odličan odabir za kakva svečana događanja na kojima želite zablistati.

I još nekoliko osnovnih pravila

Nikada ne podcjenjujte moć dobrog donjeg rublja, posebno grudnjaka kad stoji kako treba. To itekako pomaže ljepšem izgledu i držanju. Također nemojte zaboraviti na rubove gaćica koji se naziru kada su tanji materijali u pitanju.

Nadalje, nemojte nositi preveliku odjeću, pokažite svoje obline, ali nikako na vulgaran način, odnosno u preuskim majicama i hlačama. Pazite i na krojeve. Nosite li širok top, odjenite uz njega uske hlače.