BORIS BANOVIĆ:

'Mentori iz The Voicea stalno se petljaju u odabir odjeće'

22.04.2015 u 10:40

Bionic
Reading

Boris Banović, aka Fashion Guru, stilist The Voicea, brine se o izgledu kandidata i mentora, a odao nam je neke modne tajne iza pozornice ovog showa čiji je finale u subotu, 25. travnja

Zanimalo nas je tko lakše prihvaća njegove savjete - kandidati ili žiri.

'Žiri je posebna tema. Od njega sam se distancirao koliko sam mogao jer sve članove privatno znam. Ali zato mi je lakše reći im neke stvari. Nadam se da se klinci neće puno pokvariti tokom godina karijere jer je vrlo važno ostati, kako se kaže, s obje noge na zemlji, a uspjeh je onda dulje zagarantiran', objašnjava Fashion Guru.

Kaže da su mu svi podjednak izazov kad je u pitanju osmišljavanje stylinga.

'Imao sam svoje favorite što se toga tiče. Normalno da prema nekome pokažeš bolji senzibilitet, a i neki su htjeli prihvatiti dobronamjeran savjet. Npr. Iva Gortan, Ana Opaček i svi dečki u finalu su stvarno kooperativni i žele naučiti jer su svjesni da je to njihova prezentacija. The Voice nije show u kojem stilist sada pokazuje svu svoju kreativnost i želi da natjecatelji budu što luđe odjeveni. Oni moraju izgledati kao normalni klinci koji su se malo bolje obukli. Mislim da sam uspio u tome', kaže Boris.

A kako izgleda osmišljavanje stylinga za kandidate?
'Nakon sastanka na kojem dogovorimo kako će izgledati vizualno broj, onda radimo i na njihovoj odjeći. To je timski rad i jako sam sretan što radim na tako velikom projektu', otkrio je.

Mentori Tony, Indira, Ivan i Jacques, kaže, stalno se nešto petljaju u odabir odjeće.

'Rekao sam im da ću sljedeći put na vokalnu probu doći ja i držati sat pjevanja', smije se Boris.

Naravno, bilo je puno situacija kad se styling morao mijenjati u posljednji trenutak.
'To se dogodilo ne jednom, ali samo zato što su neki kandidati neodlučni, pa su zadnji tren htjeli mijenjati svoj izgled, a to je onda dosta zeznuto budući da u tom cijelom projektu radi dosta ljudi koji su zaduženi za rasvjetu, grafičku pozadinu, itd. Kada promijeniš odjeću, to ti se možda ne uklapa u cjelokupnu scenu', otkrio je.

Što se tiče dečki i cura i njihova odnosa prema modi, tu nema velike razlike.

'Prošla su vremena kada je dečke bilo baš briga kako će izaći van', rekao je. Dodao je i da je s ekipom iz The Voicea već poradio dosta na stylingu te da će sigurno s nekima i dalje surađivati. Uvjeren je da ćemo te mlade talente još dugo gledati, jer smatra da hrvatska zabavna scena treba nove glazbenike koji su kvalitetni i koji znaju pjevati.