ŠTO JE IN?

Sunčane naočale kakvima ćete teško odoljeti

30.03.2015 u 07:03

  • +38

Naočale

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Iako se sunčane naočale preporučuje nositi cijele godine, mnogi o njima počnu misliti tek s prvim toplijim i vedrijim danima. Nezaobilazan su modni dodatak svih trendseterica, ali i iznimno važne za zdravlje očiju

Prilikom odabira sunčanih naočala treba voditi računa o tome da omogućuju kvalitetan vid bez napora i zaštitu očiju od štetnog djelovanja UV zraka, da garantiraju stopostotnu zaštitu od UVA i UVB zračenja te da 100 posto filtriraju UV zrake. Taj aspekt ne smijemo zanemariti jer problemi zbog neadekvatne zaštite od sunca nažalost mogu biti opasni i pogubni za vid.

Kako ćete znati da su sunčane naočale kvalitetne? U prvom redu moraju davati ugodnu i ne previše tamnu sliku. Nekvalitetne sunčane naočale imaju slabu optičku čistoću, što znači da kroz njih dobivamo iskrivljenu sliku koje možda odmah nismo svjesni, no s vremenom nam počne zamarati oči i loše utjecati na vid.

No nije bitno samo paziti na odabir stakala, već i na veličinu okvira. Ukoliko je okvir naočala premalen, štetne sunčeve zrake prolazit će sa strane i štetiti vidu, ali i koži te uzrokovati prijevremene znakove starenja. Naočale, osim toga, moraju pratiti oblik lica.

Sheriff&Cherry

U Parizu je prije nekoliko dana predstavljena najnovija ekskluzivna modna suradnja nastala kao rezultat kreativne sinergije dizajnera Maura Massarotta i njegovog globalno poznatog brenda sunčanih naočala Sheriff & Cherry, omiljenog među svjetski poznatim licima poput Rihanne i Keire Knightley, te slavne grčke dizajnerice i draguljarke Ileane Maki. Kao rezultat spomenute suradnje predstavljeni su luksuzni modeli sunčanih naočala i monokla Sheriff&Cherry, u ovom izdanju ukrašeni draguljima, dragim kamenjem i plemenitim metalima.

Lice srcolika oblika
Ako imate lice srcolika oblika, birajte naočale koje dodaju širinu donjem dijelu lica. Dobar izbor su naočale većih dimenzija, ali okruglih rubova, jer 'omekšavaju' gornji dio lica.

Lice četvrtasta oblika
Ako imate četvrtasto lice, izbjegavajte naočale oštrih rubova koje će dodatno naglasiti jaču strukturu lica. Ovom obliku lica nabolje pristaju naočale ovalnih ili okruglih oblika koji će ga učiniti nježnijim.

Lice okrugla oblika
Osobe okruglog lica trebale bi birati naočale koje će ga vizualno izdužiti i učiniti tanjim, a to su one s uglastim okvirima te one čiji je oblik vodoravno izduljen, no odlično će vam pristajati i naočale naglašenijeg gornjeg okvira.

Lice ovalnog oblika
Ovalno lice krase gotovo savršene proporcije pa se možete igrati različitim stilovima i oblicima.

Ove sezone nose se sunčane naočale s nešto manjim okvirima u živim bojama i sa zanimljivim detaljima. Polarizirana stakla i dalje su hit, a izaberete li naočale s okvirom koji imitira kornjačevinu, sigurno nećete pogriješiti. Inspiraciju potražite u našoj fotogaleriji u kojoj možete vidjeti najnovije modele s cijenama.