EKSPERIMENTIRAJTE

Ovo su frizure i šminka koju morate isprobati u 30-ima

31.03.2015 u 08:21

  • +2

Stilovi šminke i frizure u tridesetima

Izvor: tportal.hr / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Vjerojatno ste se barem jednom pokleknuli pred nekom frizurom u trendu koja se nije pokazala najboljim potezom, pogriješili s oblikovanjem obrva ili ste naglašavali usne pretamnom olovkom

Sad je vrijeme za odabir frizura i fantastičnih make-up stilova koji će naglasiti vašu ljepotu, a ne raditi protiv vas.

Ovih 10 frizura i stilova šminke morate isprobati u svojim tridesetima:


1. Zaodljivi smokey eyes
Make-up stilisti savjetuju da za naglašene oči s modnih pista umjesto crnog sjenila odaberete smeđu ili nijanse šljive. Kombinirajte ovakav smokey s ružem boje breskve za profinjen look kakav odlično nosi lijepa Alexa Chung.

2. Vječni bob
U dvadesetima ste kosu vjerojatno mučili figarom, fenom ili peglom – vrijeme je da je malo pustite da se odmori. Zašto ne biste isprobali tzv. lob, odnosno dugi bob. Kosa ošišana do ramena moderna je frizura koja nije pretjerano teška za održavanje. 'Ovako ošišana kosa doima se punijom i gušćom', kaže stručnjak za kosu Matt Fugate, piše Allure. Lob sjajno stoji i engleskoj manekenki Rosie Huntington-Whiteley

375020, 374980, 374883, 3750193. Crveni ruž kao dio dnevnog looka
Tko kaže da je crveni ruž rezerviran samo za večernje izlaske. Imate ga pravo nositi tijekom cijelog dana. Ostatak lica neka bude manje u fokusu, dakle malo maskare, podloge i mrvica posvjetljivača na jagodicama. Pjevačica Taylor Swift crveni ruž nosi u svakoj prilici i izgleda sjajno.

4. Meke šiške
'Seksi, razigrane i šarmantne', ovako je Matt Fugate opisao šiške Jessice Chastain. Uz njih će svaki rep ili pundža izgledati još više kul.

5. Blistav ten
Stilistica Julia Restoin Roitfeld poznata je po koži blistava sjaja. Stručnjaci vizažisti ističu da je bitno ne pretjerivati s podlogama te da nanosimo radije BB kreme i prozračne pudere (ako to naš ten dopušta). Bitno je postići što prirodniji look, a za zdrav sjaj možete koristiti nijansu tamniji proizvod od svog tena.

6. Trendi pramenovi
Stručnjaci za kosu predlažu tzv. 'beach' pramenove u nekoliko svjetlijih nijansi kakve ima brazilska ljepotica Gisele Bundchen koji mogu odlično kamuflirati izdajničke sijede, ukoliko ih imate. Super je stvar da ovakvu frizuru nije teško održavati budući da nema jako vidljivog izrasta.

7. Crveni lak za nokte
OK, slažemo se da je lak u boji vina totalno classy, ali crveni lak za nokte pomladit će vam nokte pa se razveselite i ovakvom manikurom.

8. Plavo sjenilo
Make-up stručnjaci slažu se da se radi o odličnom triku koji će vam osvježiti lice u trenu. Isprobajte tamnije plavo-sive nijanse ili sjenila u plavo-zelenoj boji za moderan kul look. Neka vas inspirira fantastičan make-up lijepe glumice Kerry Washington

9. Rumenilo
Već neko vrijeme šminkeri predlažu rumenila u ružičastim nijansama koja će vam lijepo naglasiti jagodice. Trik za kraj: rumenilo nanesite na najispupčeniji dio obraza kad se nasmijete.

10. Punđa od pletenice
Pletenica sama po sebi je kul, a zamislite tek punđu spletenu od pletenice! Ako želite zablistati u nekoj posebnoj prilici, punđa od pletenice bit će pun pogodak. To može biti klasična francuska pletenica, 'riblji rep' ili neki drugi stil pletenice koji vam se sviđa. Za rock chic vibru, punđu možete malo raščupati ili izvući nekoliko pramenova. Punđu od pletenice nedavno su nosile Amanda Seyfried i Clare Danes oduševivši na crvenom tepihu.