VOLUMEN JE IN

Frizure zbog kojih će tanka kosa izgledati bujnije

12.03.2015 u 13:53

  • +6

Frizure

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Ako imate tanku kosu i najveći je problem što beživotno stoji bez volumena, probajte koju od ove četiri frizure kako biste riješili problem

Tajna volumena krije se u slojevitom i nejednakom šišanju. Kako kosa ne bi djelovala tanko i beživotno, šišajte je asimetrično i stepenasto.

Bob frizura duljine do ramena

Spadate li među one koje vole ponekad svezati kosu, svidjet će vam se bob duljine do ramena. Sve popularnija glumica Emma Stone ima upravo takvu frizuru. Ako ih volite, dodajte dulje šiške sa svake strane u nekoliko slojeva za više volumena, a nećete pogriješiti s laganim valovima. Baš poput Emme, ovu duljinu kose imaju i Lucy Hale ili Kate Mara.

Dulja kosa treba stepenaste pramenove

Da biste izbjegli pramenove koji otužno padaju preko ramena za poludugu kosu, najbolje je raditi stepenaste rezove, kao što je to napravila slavna glumica Cameron Diaz. Kosa će djelovati punije i prozračnije ako ne bude rezana na istu duljinu pri vrhovima. Možete primjerice dodati dvije duljine poput Julianne Moore, ali i pramenove do brade kao što je to učinila Kiera Knightley. Oni su vrlo zahvalni ako želite složiti rep, a šiške ostavite da padaju.

Klasični bob do brade s valovima

Glumice Sienna Miller i Julianne Hough odličan su primjer valovita boba s trendi valovima koji su se vratili na mala vrata i totalni su hit. Osim što ćete lakše razbarušiti kosu koja je nešto kraća, valovi će svakako dodati više volumena, posebno ako ste zatražili frizera da vas ošiša malo asimetrično da se pramenovi još lakše razdvoje.

Duža kosa sa šiškama

Neuredne, pomalo razbacane šiške kosu će na prvu učiniti bujnijom, a odličan su izbor ako volite dužu kosu. Vrhove također možete uviti peglom ili figarom poput Behati Prinsloo ili Alexe Chung. To vam neće oduzeti puno vremena, a nije nezgodno jer lako možete držati pramen u ruci.