ZA ZAVODLJIV POGLED

Trikovi kojima ćete oči učiniti većima i izražajnijima

04.03.2015 u 07:57

Bionic
Reading

Uz nekoliko make-up trikova oči možete učiniti ljepšima i naglašenijima. Sjenilo odgovarajuće nijanse, olovka za oči i maskara i lijepo oblikovane obrve, sasvim su dovoljni za pogled iz snova

Evo o čemu trebate voditi računa prilikom šminkanja očiju.

Ako su vam oči ujutro natečene, stavite ohlađenu masku na kapke kako biste smanjili efekt natečenih očiju. Za prikrivanje sitnih bora oko očiju koristite prozračni primer, a za podočnjake korektor. Što se tiče odabira korektora za prikrivanje podočnjaka, odaberite nijansu koja je nijansu svjetlija od vaše prirodne boje tena.

Mnogi zaboravljaju koliko je bitno koristiti uvijač za trepavice kako bi se naglasio pogled. Ali ako imate ravne trepavice, ovo je odličan način da vam oči izgledaju veće. Osim toga, sloj maskare bit će puno efektniji ako su vam trepavice uvijene prema van.

Nakon što nanesete sloj maskare, trepavice svakako raščešljajte malim češljem.

Za učinak većih očiju, povucite tanku crtu olovkom (eyelinerom) uz sam rub trepavica, savjetuju vizažisti.

Make-up stručnjaci ističu da eksperimentirate i s tamnoplavim ili tamnozelenim olovkama za oči, umjesto klasičnih crnih ili sivih nijansi.

Za efekt velikih očiju izbjegavajte mat sjenila, a možete se zaigrati i s sjenilima u boji srebra, plave ili ružičaste – ali bez iscrtavanja olovkom. Za blistav pogled koristite malo bijele olovke ispod donjeg kapka.

Stari trik s modnih revija isprobajte i vi: tamno sjenilo nanesite na vanjski kut kapka te nakon nanošenja ublažite tamnu sjenu prijelazom malo većeg kista. Ispod obrva i na sredinu kapka nanesite sjenilo svijetle ružičaste, krem ili biserne boje.

Ako vam se sviđaju mačkasto iscrtane oči kao kod Angeline Jolie, bitno je pažljivo iscrtati krajeve očiju kako se dobio zavodljiv pogled. Krajevi neka su deblje iscrtani, a prema sredini crta mora biti tanji.

Naravno, ne smijete zaboraviti na obrve koje moraju biti uredno stilizirane i počešljane, ali ne treba pretjerivati.