MOGUĆE JE

Kako biti trendi odjeven s malo novca

03.03.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Prijelazni period u kojem se pripremamo za proljetne dane savršeno je vrijeme za kombiniranje onoga što već imamo u garderobi

Debele veste i dolčevite polako počnite odlagati na dno ormara, a od postojeće odjeće osmislite nekoliko ležernih no efektnih outfita.

Modni znalci se slažu da je i s vrlo malo novca moguće dobro izgledati, a trik je u dobrom kombiniranju te u nekoliko osnovnih (basic) komada odjeće. Svaka modno osviještena djevojka bi trebala imati nekoliko univerzalnih odjevnih predmeta koje može nositi na nekoliko načina – tijekom cijele godine!

Odlična ideja za proljeće je slojevito odijevanje u kojem glavnu ulogu ima odjeća koju svi imamo u ormaru: T-shirt majice, kardigani ili veste bez gumba i tunike koje možete spojiti s trapericama ili tajicama.

Svaka modno osviještena cura zna da T-shirt majica s vestom bez kopčanja ili kardiganom te ukrašena trendi šalom ili maramom izgleda fantastično i za dnevne, ali i večernje prilike (uz npr. gležnjače na petu). Takve outfite često furaju Kendall Jenner ili imperatorica ulične mode Jessica Alba koja svojim sjajnim casual outfitima inspirira mnoge djevojke i žene.

Karirane košulje također doživljavaju svoj revival pa ih slobodno uključite u svoje odjevne kombinacije. 

Omiljenu ljetnu haljinicu cvjetnog uzorka možete nositi uz punije čarape, ležernu vestu i gležnjače, a svakako investirajte u pamučnu bijelu ili crnu majicu koju možete nositi uz tanju vestu ili kardigan ili ispod traper košulje. Uz npr. statement ogrlicu ili upečatljiv komad nakita, izgledat ćete fantastično, a ostaviti dojam da se niste puno trudili. 

Ove godine nosit će se i cipele s glomaznim četvrtastim petama pa ako imate takav par negdje u ormaru, slobodno ih 'aktivirajte'. Naravno, vječne platnene tenisice i dalje su totalno in, bez obzira na to je li riječ o klasičnom modelu s vezicama ili tzv. 'slip-on'. Za posebne prilike nećete pogriješiti ni s salonkama šiljatih vrhova - još jedan trend koji se već nekoliko sezona tvrdoglavno drži.

I, naravno, ne zaboravite da je najvažnije kako nešto nosite, a ne što nosite, jer ni najskuplja i najtrendy odjeća, ako se u njoj ne osjećate dobro, neće vas učiniti kraljicom stila.