VRIJEDI ISPROBATI

Evo kako se možete pomladiti 10 godina

01.03.2015 u 10:20

Bionic
Reading

Najbolji vizažisti, frizeri i stručnjaci za make-up koji su zaslužni za savršen izgled nekih od najpoznatijih holivudskih zvijezda, poput Kate Mare, Madonne, Jessice Albe ili Mile Kunis, otkrili su svoje dobro skrivane tajne

Tko ne bi želio izgledati mlađe? Tragove neizbježnog starenja često nije baš lako prikriti, a evo što savjetuju najpoznatiji profesionalci.

Posvjetljivači za kožu:Highliteri odnosno posvjetljivači za kožu, znalački upotrijebljeni, mogu skinuti desetak godina s lica. Stavite malo highlitera na vrhove jagodica i mrvicu na korijen nosa za totalno kul izgled.

Crno zamijenite smeđim: Umjesto crnog sjenila ili olovke za oči, zašto ne biste isprobali smeđe nijanse za nježniji, mlađi izgled? Crna zapravo zatvara pogled i oči se ponekad doimaju manjima nego što jesu. Sjajna ideja je tankim kistom naglasiti oči mrvicom smeđeg ili sivoljubičastog sjenila.

371504,371490,371491,371490Ublažite luk obrva: Vizažisti savjetuju da je ključ mladolikog izgleda u obrvama s mekšim lukovima. Oni ističu kako Azijatkinje, koje većinom oblikuju obrve u nježnije lukove, izgledaju puno mlađe od Amerikanki, a one vole 'oštrije' lukove. Za nježniji izgled možete dopuniti obrve sjenilom smeđe boje, savjetuju oni.

Rumenilo: Kad je riječ o rumenilu, radije birajte kremaste strukture koje se lako upijaju i izgledaju vrlo prirodno na zrelijem licu. Vizažisti savjetuju izbjegavanje rumenila u gelu jer se ne sljubljuju najbolje sa zrelom kožom.

Izbjegavajte škljokice ili sjajna sjenila: Ovakve strukture samo će naglasiti svaku boru na vašem licu. Birajte radije mat sjenila ili ona s vrlo malo sjaja za mladenački look

Kosa otkriva godine: S godinama trebali biste razmišljati o posvjetljivanju kose jer tamne nijanse u prvi plan stavljaju nepravilnosti na vašem licu. Kako biste izgledali mlađe, posvijetlite kosu dvije, tri nijanse, no nikako više od toga! Razmislite i o pramenovima uz lice. Bitno je da izgledaju što prirodnije - neka vam za inspiraciju posluži prekrasna kosa Elle Macpherson. Kad se radi o tonovima pramenova, birajte one boje meda ili zlatne nijanse koje izgledaju najprirodnije te daju lijep okvir vašem licu. Naravno, nikako nemojte zaboraviti na redovito bojanje sijedog izrasta! Stilisti smatraju da bi to trebalo raditi barem svaka četiri tjedna. Kosu svakako njegujte kvalitetnim preparatima jer joj se s godinama mijenjaju kvaliteta i struktura. Barem jednom tjednom stavite hidratacijsku masku, a nemojte zazirati ni od preparata za sjaj kose.