KUĆNO ULJEPŠAVANJE

Napravite savršene valove u kosi kao kod frizera

27.02.2015 u 09:08

Bionic
Reading

Valovi u kosi vratili su se na velika vrata, a ako uz njih planirate imati i bob frizuru, jedno je sigurno - slijedite sve najnovije trendove

Želite li naučiti sami kod kuće složiti valovitu kosu, isprobajte to pomoću savjeta američke frizerke slavnih, Adir Abergel, koja često frizira Reese Witherspoon i Veronicu Lake. Abergel je za Yahoo Beauty opisala kako složiti šik valove u kosi bez puno muke.

Ovaj postupak radi se peglom za kosu, a ona bi trebala biti široka oko 2,5 cm. Nemojte praviti uvojke do samog tjemena, već ostavite nekoliko centimetara kose ravnim, savjetuje Abergel.

Prije nego što išta započnete raditi stavite pjenu za kosu kako bi učinak bio trajniji. Uzmite peglu, uvijte pramen pa ga još omotajte oko prsta. Polako izvucite prst da pramen ostane u kolutu i pričvrstite ga ukosnicom.

Nakon što ste završili i sigurni ste da su se sve kovrče ohladile nakon korištenja pegle uklonite ukosnice i otpustite svaki pramen.

Sada ste spremni za idući korak. Uzmite veliku četku s kockastim dnom i stavite malo spreja za kosu pa polako prođite njome kroz kovrče. Za prirodniji izgled češljajte kosu od lica. Zatim uzmite malo pjene i stavite je na spužvu pa prođite njome po kosi kako bi se još malo učvrstila, ali i dobila sjaj.

Za sve ostale nesavršenosti i neposlušne vlasi možete pribjeći triku s četkicom, primjerice onom za zube, ako imate koju viška. Stavite malo gela za kosu na nju i riješite problematična mjesta.