INSPIRIRAJTE SE

Kako nositi kratku kosu bez obzira na godine

28.02.2015 u 08:26

  • +7

Kratka kosa je veliki hit

Izvor: tportal.hr / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Već neko vrijeme dječačke frizure omiljene su među pripadnicama ljepšeg spola, a na dodjeli Oscara svojim su novim kratkokosim lookom oduševile Rita Ora, Scarlett Johansson, Lily Collins, Jennifer Hudson i mnoge druge slavne cure

Čini se da se vladavini kratkih frizura ne nazire kraj! Ovaj su stil oduševljeno prihvatile mnoge poznate stanovnice Hollywooda među kojima su i Faith Hill, donedavno poznata po bujnoj grivi, Robin Wright ('Kuća od karata'), bivša teen zvijezda Miley Cyrus koja je odrastanje popratila novim imidžom koji joj sjajno stoji, slatkica Ginnifer Goodwin, zvijezda 'Različite' Shailene Woodley.

Kratka kosa izvrsno stoji ženama svih generacija što najbolje dokazuju uvijek elegantne glumice Jamie Lee Curtis i Britanka Judie Dench.

Nije ni čudo da su mnoge cure oduševljeno prigrlile trend kratke kose jer je praktičan, moderan i jednostavan za održavanje – uz malo pjene ili voska za kosu, začas imate frizuru dostojnu crvenog tepiha! Budući da je u prvom planu lice, prilikom odabira odgovarajuće kratke frizure svakako se konzultirajte s frizerom.

Kratka kosa dolazi u bezbroj varijanti pa možete birati između popularnih frizura pixie, dječački kratke s dužim ili kraćim šiškama te totalno kul asimetričnih stilova koji donose buntovnu rokersku vibru.

Baš ovakva frizura bila je zaštitni znak ljupkih glumica Twiggy i Audrey Hepburn koje se započele pravu revoluciju svojim dječačkim frizurama, a onda su ih počele slijediti mnoge žene.

Frizeri ističu da je kod ovakvih frizura najvažnije to da je dobro ošišana prema obliku lica i strukturi kose, a ako se odlučite za kratko, znajte i da ćete frizera morate češće posjećivati.

Iako se neke pripadnice ljepšeg spola boje odrezati duge uvojke jer strahuju jesu li ovakve frizure dovoljno ženstvene, samo se treba prisjetiti mnogih holivudskih ljepotica poput Charlize Theron, Michelle Williams, Robin Wright ili Halle Berry koje su kao kratkokose čak ljepše nego kao dugokose.